• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Hobro IK får besøg af et svækket SønderjyskE-mandskab i lørdagskampen i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen 
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #hiksje

Holdnyt:
Hobro IK:
Superligaen er tæt på at knække i den nederste region og efterlade tre hold helt i bunden. Hobro IK er ikke overraskende en del af trioen, men himmerlændingene hænger på Vendsyssel FF og Vejle Boldklub.

De seneste kampe har vist, at det kan være meget godt givet ud at tippe på resultatet 1-0, når Hobro går på banen. Bundproppens seneste fem kampe er således endt 1-0 - to gange har holdet vundet, mens det er blevet til tre nederlag. Under alle omstændigheder må det glæde cheftræner Allan Kuhn, at der er kommet væsentligt bedre styr på defensiven, end tilfældet var i starten af sæsonen.

Hobro har været plaget af skader i efteråret, men det lysner efterhånden en del på den front, og det vil helt sikkert være en kæmpe styrke for holdet, når Pål Alexander Kirkevold og Edgar Babayan er i fulde omdrejninger.

Værterne er dog svækkede på den centrale midtbane, hvor generalen Jonas Brix-Damborg afsoner karantæne.

SønderjyskE:
Skæbnen har ikke været sød ved sønderjyderne de seneste par kampe. Mod Brøndby IF skabte holdet mere end nok til at vinde, men Marvin Schwäbe stod en forrygende kamp, og så vandt de blå-gule 2-0. Senest mod FC Nordsjælland blev SønderjyskE dukket af en sen scoring af Andreas Skov Olsen.

Dermed er Claus Nørgaards mandskab oppe på tre kampe i træk uden en sejr.

Som om det ikke var nok, er SønderjyskE markant svækket til lørdagens opgør mod Hobro. Formstærke Alexander Bah gik i stykker mod FC Nordsjælland og står foran en længere pause, mens profilerne Marc Pedersen og Eggert Jonsson afsoner karantæne. Der skal dermed tænkes i alternativer fra Claus Nørgaard.

SønderjyskE er á point med AGF og FC Nordsjælland i tabellen.

Karantæner:
Hobro IK: Damborg
SønderjyskE: Pedersen og Jonsson

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Amankwah, Minor, Haarup - Mikkelsen, Mistrati, Putros, Babayan - Sabbi, Kirkevold

SønderjyskE (4-4-1-1): Mielitz - Gartenmann, Egholm, Luijckx, Poulsen - Frederiksen, Rømer, Zimling, "Greko" - Hvilsom - Lieder

Profilen:
Pål Alexander Kirkevold er ved at bygge formen op til at starte inde, og spørgsmålet er, om han er tilbage i hjemmeholdets startformation mod SønderjyskE, eller om han igen bliver en joker for Allan Kuhn sent i kampen. Nordmanden har blot spillet fuld tid i en enkelt kamp i denne sæson, og det var mod netop SønderjyskE. Det var også mod Haderslev-klubben, at Kirkevold i sidste sæson satte to streger under sin målrekord ved at score for 11. kamp i træk.

Vidste du, at..
Mads Hvilsom er den mest scorende spiller i de indbyrdes opgør mellem Hobro IK og SønderjyskE med fire mål, og offensivspilleren har scoret for begge mandskaber -  tre for Hobro og et enkelt for SønderjyskE.

Dom:
Hobros seneste fem kampe er endt 1-0, men vi tror på et andet udfald af lørdagskampen. SønderjyskE er svækkede, og det er helt sikkert et opgør, hvor Superligaens bundprop øjner muligheden for at komme på pointtavlen. Buddet herfra er 1-1 og dermed point til begge lejre.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus