• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Foto: Getty Images

Hobro IK skal følge op på den sensationelle sejr over FC København, når Glen Riddersholm og SønderjyskE kommer på besøg i søndagens tidlige kamp.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #hobsje #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Hobro fik hele fodbold-Danmark til at måbe, da Nicklas Bendtners debut for FC København pludselig kom til at handle lige så meget om et sensationelt nederlag til de danske mestre. Hobro tog fusen på FCK og vandt 2-1 i seneste runde, og det var bestemt ikke en ufortjent sejr til Peter Sørensens mandskab.

Dermed satte Hobro IK trumf på en i forvejen glimrende sæsonstart. Himmerlændingene kunne måske godt have ønsket sig lidt flere point, men blot to nederlag i de første ni kampe fortæller med al tydelighed, at Peter Sørensen har fået skabt et meget velfungrende Hobro-mandskab med en solid defensiv.

Sejren over FCK har bragt Hobro op på tiendepladsen side om side med søndagens modstander fra SønderjyskE.

Hjemmeholdet har Jonas Brix-Damborg, Jacob Tjørnelund og Mads Hvilsom på skadeslisten. 

SønderjyskE:
De savner sejre i Haderslev.

Seks kampe i træk har SønderjyskE-spillerne forladt banen uden at vinde. Den seneste sejr daterer sig tilbage til 26. juli i Lyngby, og det er naturligvis bekymrende, selv om fire af de seneste seks kampe er endt uafgjort. SønderjyskE er svære at slå - nu skal Glen Riddersholm sørge for, at holdet bliver bedre til at vinde. 

Det seneste opgør mod AC Horsens endte 0-0, og det var en kamp med skuffende, offensive præstationer fra begge mandskaber.

SønderjyskE måtte undvære Mads Albæk mod AC Horsens, men han er tilbage i truppen. Det samme er angriber Artem Dovbyk, mens Marc Pedersen er på skadeslisten, og Johan Absalonsen afsoner sin anden karantænedag. Også Victor Mpindi og Danny Amankwaa glider ud af truppen.

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Cappis, Pedersen, Babayan - Kirkevold, Kristoffersen

SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Bah, Banggaard, Luijckx, Gartenmann - "Greko", Albæk, Rojas - Hassan, Lieder, Dovbyk

Profilen:
En af Superligaens bedste spillere i denne sæson har ubetinget været Rasmus Minor Petersen. Den 31-årige midtstopper har spillet samtlige minutter i de første ni kampe, og han har dannet en fremragende stopperduo med Anel Ahmedhodzic - derudover har Minor også bidraget med to scoringer. SønderjyskE's offensivspillere skal så meget tidligt op, hvis de vil løbe om hjørner med Hobro-stopperen i søndagens kamp. 

Vidste du, at..:
Da Hobro IK og SønderjyskE tørnede sammen på DS Arena i 19. spillerunde i sidste sæson, dukkede der 1.012 tilskuere op, og det var det laveste antal til en Superliga-kamp i hele sæsonen. Opgøret endte 0-0.

Dom:
Hobro IK og har AC Horsens har lige mange point, 11, efter ni kampe. De har begge vundet to kampe, spillet fem uafgjorte og tabt to. SønderjyskE har en marginalt bedre målscore, men ellers er de to mandskaber helt lige.

Det tyder for alvor på en jævnbyrdig kamp søndag middag, og man skal næppe forvente ret mange mål. Der er en chance for, at det bliver en låst affære. Buddet herfra er 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus