• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Hobro IK - Vendsyssel FF

Der er bundbrag på plakaten på DS Arena, hvor nummer sidst fra Hobro IK får besøg af nummer næstsidst fra Vendsyssel FF.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: DS Arena, Hobro 
Dommer: Mikkel Redder 
På TV: TV3 Max
Hashtag: #hikven #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Efter både at have vundet og holdt buret rent mod Vejle Boldklub kom Hobro ned på jorden igen i seneste runde, hvor holdet tabte 0-1 til OB. Tirsdag tabte himmerlændingene igen til fynboerne, der slog Allan Kuhn og co. ud af Sydbank Pokalen med en 4-2-sejr.

Det er alt det negative, men der har bestemt også været positivt at berette om fra Hobro i ugens løb. Mest glad er Allan Kuhn formentlig over, at både Pål Alexander Kirkevold og Edgar Babayan er tilbage fra skader - førstnævnte scorede sågar mod OB i pokalen.

Derudover er det værd at notere, at Hobro IK har forstærket sig med den amerikanske midtbanespiller Christian Cappis, der fik lyndebut i tirsdagens møde med OB. Den 19-årige amerikaner har fået en kontrakt efter et længere prøvetræningsforløb i Hobro.

Selv om det lysner på skadesfronten i Hobro, må holdet stadig undvære Danny Olsen, Yaw Amankwah og Jacob Tjørnelund i bundbraget mod Vendsyssel.

Vendsyssel FF:
Oprykkerne tabte en tæt kamp mod SønderjyskE i seneste runde, og dermed er det blevet hverdag igen efter den flotte sejr i lokalopgøret mod AaB. Vejles sejr over AC Horsens mandag aften har skubbet Vendsyssel ned på næstsidstepladsen.

Vendsyssel FF har pudsigt nok haft det noget bedre mod topholdene end bundholdene i denne sæson. Det er således værd at notere, at de fire sejre, klubben har høstet, har været mod OB, Esbjerg fB, AaB og FC København. 

Søndag skal holdet bevise, at de også er i stand til at slå konkurrenterne i bunden.

Gæsterne må undvære midtstopperen Sander Fischer, der afsoner karantæne, mens Allan Høvenhoff, Moses Opondo, Daniel Christensen og Jakob Hjorth er på skadeslisten.

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
Vendsyssel FF: Sander Fischer

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Putros, Minor, Haarup - Mikkelsen, Brix-Damborg, Mistrati, Babayan - Kirkevold, Sabbi

Vendsyssel FF (4-1-4-1): Flø - Juel Andersen, Henriksen, Kaltoft, Lund - Wohlgemuth - Jensen, Knudsen, Thorsteinsson, Brandao - Ogude

Profilen:
Hvor har de savnet Pål Alexander Kirkevold i Hobro IK, og nu er den norske angriber endelig tilbage. I midtugen viste han mod OB, at han stadig kan score mål, så nu handler det om at få ham helt op i fulde omdrejninger. Pål Alexander Kirkevold skal helt sikkert nok få en rolle mod Vendsyssel FF, men spørgsmålet er, om Allan Kuhn kaster ham i startopstillingen eller bruger ham som joker.

Vidste du, at..
Hobro IK og Vendsyssel FF er to af de klubber, der trækker færrest tilskuere i denne sæson, og det første opgør mellem de to klubber, som blev spillet i Hjørring, er med sit tilskuerantal på 1.686 den kamp med sjettemindst fremmøde i indeværende sæson.

Dom:
Man ved godt, at det ikke bliver specielt kønt, men der er alligevel en vis charme over et opgør som dette, hvor nummer sidst møder næstsidst. Begge mandskaber ved godt, at de kommer til at tabe mere, end de vinder i denne sæson, men sådan et opgør her vil være et af de få, hvor begge hold øjner en sejr og vil gå benhårdt efter det. Forvent masser af intensitet og fight, og vi forventer også en pointdeling mellem bundholdene. Opgøret ender 1-1 ligesom i niende spillerunde. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus