• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Hobro IK - Vendsyssel FF

Foto: Getty Images

Det er sidste chance for Hobro IK, hvis det ikke skal ende med sidstepladsen i gruppespillets pulje 2. Hjemmeholdet skal ganske enkelt vinde.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 12.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Slutspil: Gruppespillet - pulje 2
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hobven #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Det blev til et skuffende nederlag på 0-1 mod Randers FC senest, og dermed er Peter Sørensens mandskab pisket til at vinde de to sidste kampe for at undgå at ende på sidstepladsen i gruppespillets pulje 2. Selv med to sejre er det ikke sikkert, at Hobro kommer op på tredjepladsen, da det kræver, at Vendsyssel taber i sidste runde mod Randers. Lige nu er der fem point mellem Vendsyssel og Hobro, og Vendsyssel har en noget bedre målscore.

Ved at slutte som nummer fire, møder man fireren fra den anden pulje, og der spilles om at undgå en direkte nedrykning. Taber man altså playoffkampen mod den anden firer, rykker man ned, mens man med en sejr skal gennem en ny runde og møder NordicBet Ligaens nummer to om en Superliga-billet i næste sæson.

Hobro får offensivspiller Emmanuel Sabbi tilbage fra karantæne - klubben er uden Frans Dhia Putros og Alexander Baun.

Vendsyssel FF:
Jens Berthel Askous tropper har kom fra kampene mod AaB med fire point efter først en sejr hjemme og siden uafgjort i Aalborg. De resultater betyder, at Vendsyssel ved at undgå nederlag mod Hobro eller ved at vinde den siste kamp mod Randers er sikker på at ende på tredjepladsen i gruppespillet. Klubben er også sikker på pladsen, hvis - som fortalt under Hobros holdnyt - Hobro ikke får fuld valuta i de sidste to kampe.

Ender man som nummer tre, spiller man playoffkampe mod gruppespillets anden treer. Vinderen styrer helt fri af yderligere nedrykningskampe, mens taberen møder nummer tre fra NordicBet Ligaen om billet til Superligaen i næste sæson.

Vendsyssel er uden Sebastian Czajkowski for resten af indeværende sæson, mens også Mikkel Frankoch og Moses Opondo er ude med skader, som de har været det på det seneste. Jakob Hjorth er tilbage i truppen. 

Karantæne:
Hobro IK: Ingen
Vendsyssel FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Amankwah, Minor Petersen, Haarup - Sabbi, Hammershøy-Mistrati, Brix-Damborg, Babayan - Kristoffersen, Kirkevold

Vendsyssel FF (3-5-2): Flø - Juel Andersen, Fischer, Kaltoft - Konaté, Thorsteinsson, Wohlgemuth, Junior, Henriksen - Källman, Kamara

Profilen:
Amerikanske Emmanuel Sabbi startede så fremragende i denne sæsons Superliga og lavede fem mål i efteråret, men angriberen har ikke været på tavlen siden den 1. september. Hobro har brug for, at Sabbi kommer tilbage i en afgørende rolle, hvis det skal ende med redning.

Vidste du, at..:
Det bliver fjerde møde mellem de to mandskaber, og endnu har Hobro ikke tabt til Vendsyssel. To gange er det endt uafgjort - begge gange i Vendsyssel - og det hidtil eneste opgør i Hobro endte med en sejr på 1-0 til Hobro. Peter Sørensen og Hobro skal håbe på, at historien gentager sig mandag.

Dom:
Hobro skal vinde, hvis håbet om at ende som nummer tre i gruppespillet skal bevares, mens Vendsyssel omvendt kan leve med uafgjort. Det kan sagtens få betydning for kampbilledet, hvor man må forvente, at Hobro søger initiativet, mens Vendsyssel omvendt kan leve lidt på omstillinger.

Det bliver formentlig en tæt kamp, og hjemmeholdet skal håbe på at fortsætte den gode form mod Vendsyssel, hvor det endnu ikke er blevet til et nederlag i tre Superliga-kampe.

Vi tror på, at spændingen bevares i gruppespillets pulje 2 frem mod sidste runde. Hobro ender med at vinde opgøret med 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus