• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: Lyngby - AaB

Kan oprykkerne fra Lyngby overraske i sæsonens første kamp, når AaB kommer på besøg?

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #lbkaab #sldk

Holdnyt:
Lyngby:
I hvilken forfatning møder Lyngby op i? Oprykkerne sneg sig med i Superligaen på yderste mandat, og klubben er trods den sportslige succes stadig i gang med en genopbygning efter nogle turbulente år med økonomisk usikkerhed og flere trænerskifter.

Det ser dog ud til, at Christian Nielsen og hans stab har skabt et stærkt hold, og sommerens transfervindue har også budt på spændende tilgange i form af Kasper Enghardt, Emil Nielsen og André Riel. Hertil kommer rutinerede kræfter som Lasse Nielsen og Thomas Mikkelsen samt spændende individualister som Gustav Marcussen og Frederik Gytkjær, og samlet set tegner der sig et billede af et interessant Lyngby-hold.

Det evige spørgsmål er dog, om holdet kan vænne sig til tempoet i Superligaen, og om kvaliteten af truppen i sidste ende er stærk nok. Anfører Martin Ørnskov er tvivlsom til sæsonpremieren.

AaB:
I Aalborg er det år ét efter afskeden med Kasper Risgård og Rasmus Würtz, og det bliver spændende at se, om nordjyderne har erfaring, lederskab og rutine nok i truppen, der ellers er fyldt med egenproducerede og fortrinsvis unge spillere.

Forårssæsonen var en skuffelse i AaB, men nu skal folk som Lucas Andersen, Kasper Kusk og Jores Okore træde endnu mere i karakter og bringe nordjyderne tilbage som et stabilt hold, man kan regne med i den øvre del af Superligaen.

Patrick Olsen ligner tilmed en spændende tilgang til den centrale midtbane, hvor Oliver Abildgaard og Magnus Christensen også bejler til startpladser, men det store spørgsmålstegn er i midterforsvaret, hvor det lige nu ligner, at unge Mathias Ross får chancen fra start ved siden af Jores Okore.

Karantæne:
Lyngby: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby (3-4-3): Mikkelsen – L. Nielsen, Enghardt, Winther – Fosgaard, Ørnskov, Christjansen, Da Silva – Nielsen, Gytkjær, Riel

AaB (4-3-3): Rinne – Kristensen, Okore, Ross, Ahlmann – Olsen, Christensen, Abildgaard – Kusk, van Weert, Andersen

Profilen:
Midtbanespilleren Patrick Olsen er kommet til AaB denne sommer, og det tidligere Inter-talent skal forsøge at fortsætte sin udvikling i den nordjyske klub. Patrick Olsen har vist gode takter i træningskampene og er på sine bedste dage en fremragende fodboldspiller med højt niveau. Kan han udfolde sit potentiale i AaB, bliver han en stor gevinst, og måske begynder han allerede i første kamp mod Lyngby.

Vidste du, at..:
Da Lyngby sidst var i Superligaen, spillede klubben 20 kampe i træk uden at vinde fra 22. oktober 2017 til 29. april 2018. Den dårlige stime er klubbens rekord for flest kampe i træk uden sejr, og det endte som bekendt med en nedrykning i det herrens år, 2018.

Dom:
Lyngby kommer med oprykkerens ubekymrethed og gejst, mens AaB næsten kun kan skuffe. Derfor kan det meget vel blive en jævnbyrdig affære, og når man tænker på de to mandskabers kvaliteter og udfordringer, er det fristende at byde på et målrigt opgør. Vi forventer en underholdende affære med mange chancer i begge ender. 2-2 er ikke utænkeligt.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus