• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Lyngby BK - AC Horsens

Foto: Getty Images

Lyngby er stærkest hjemme, og AC Horsens har bare scoret et mål i de seneste fire udekampe. Vinder Lyngby mon søndag?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkach

Holdnyt:
Lyngby BK:
Efter to sejre i træk og en plads helt fremme omkring top 6 har de seneste to runder blot kastet ét point af sig. Senest blev det til klare hjemmebane-klø til Brøndby, der ganske enkelt var bedst i en kamp, hvor der ikke var meget bid i Lyngby-holdet. 

De seneste pointtab har resulteret i en placering som nummer 10 - nu fire point fra 6. pladsen. I sig selv noget, som oprykkerne formentlig meget gerne havde købt ind på inden sæsonen. Der er derfor absolut ingen panik i forhold til de kommende 13 kampe, men når det så er sagt, er søndagens kampe ganske betydelig.

Et nyt nederlag vil nemlig suge Lyngby ned, hvor det kan komme til at gøre ondt, mens sejren vil skyde klubben tilbage på behørig afstand af de tre nederste pladser. 

Der er ikke nogen nye registrerede skader hos Lyngby, hvilket giver træner Christian Nielsen frie hænder udover Lasse Nielsen og Martin Ørnskov, der begge har været ude i mindst en håndfuld kampe. Topscorer Frederik Gytkjær vender tilbage efter to kampe ude.

AC Horsens:
Det blev til et vital sejr hjemme over Hobro IK i seneste runde, hvor placeringen som nummer 12 var på spil. Med de tre point rykkede AC Horsens forbi netop Hobro i stillingen og ligger nu nummer 11 - to point efter søndagens modstander fra Lyngby.

Sejren var uhyre vigtig for AC Horsens og den almindelige selvtillid og forståelse af egne kvaliteter. AC Horsens havde inden kampen ikke vundet fire kampe i træk, så uden tvivl et vigtigt vitamin-shot.

Tendensen for AC Horsens har dog i den seneste periode været, at der er udfodringer på udebane, hvor der ellers i sæsonstarten blev hentet vigtige sejre ude over Silkeborg og Brøndby. Men i de seneste fire udekampe er det bare blevet til ét point og bare ét scoret mål. 

Udfordringen bliver ikke mindre af, at midtbane-fighteren Bjarke Jacobsen sidder over med karantæne, og anfører Hallur Hansson er skadet. Til gengæld vender Simon Okosun tilbage efter endt karantæne.

Karantæne:
Lyngby BK: Ingen
AC Horsens: Bjarke Jacobsen 

Læs også:Horsens: Serbisk U21-landsholdsspiller kan være afløseren for Bjarke Jacobsen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen - Tshiembe, Geertsen, Winther - Fosgaard, Rømer, Enghardt, Da Silva - Corlu, Gytkjær, Marcussen

AC Horsens (4-4-2): Lansing - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Andreassen, Okosun, Therkildsen, Thorsen - Pohl, Brock-Madsen.

Profilen:
Emil Nielsen lader sådan set ikke til at være tappet for selvtillid. Men der er efterhånden ikke noget at sige til, hvis han er bare en anelse frustreret. Han har banket mål ind i divisionerne i løbet af sin karriere, men i Superligaen går det bare ikke. I sit ophold AGF blev det til en enkelt scoring og så nærmest ingen spilletid. I sidste sæson bankede Nielsen 20 kasser ind i 1. division og var kun overgået af en vis Ronnie Schwartz fra Silkeborg IF. Men efter 13 spillerunder og 11 kampe fra start i træk er det fortsat ikke blevet til et eneste mål. Nielsens jubel må nærmest ikke være til at styre, hvis målet kommer søndag.

Vidste du, at..:
AC Horsens har ikke tabt til Lyngby BK i de seneste syv Superliga-møder. Det er her blevet til fem sejre til AC Horsens og to uafgjorte. 

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby rykker stærkt mod toppen

Dom:
Med AC Horsens' udfordringer på udebane tipper fordelen lidt over til Lyngby med det samme. Og selv om Lyngby BK nok har slikket sårene efter nederlag til Brøndby, er det fortsat hjemme, at oprykkerne har vist sig stærke og trods alt vundet fire gang i syv kampe.

AC Horsens viste senest, at holdet godt kan spille langs jorden og faktisk gøre det glimrende. Troen på, at det er nok til at gøre det bedre end Lyngby, er der bare ikke. Så troen er, at AC Horsens kommer på endnu en udebane, hvor det bliver den klassiske taktik med en kontrolleret defensiv og forsøg på hurtige omstillinger og lange bolde mod angriberne.

Lyngby er et bedre spillende hold og piller pynten af gæsterne over 90 minutter. 2-0 til Lyngby.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 13. runde

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Bo Henriksen: Det kan blive et magisk makkerpar

Læs også:Skuffet Lyngby-profil: Vi laver simpelthen for mange fejl