FC København varmer op til pokalfinalen, og Lyngby Boldklub kæmper om bronze. Hvordan præsenterer et skadesplaget FCK-mandskab sig efter sæsonens første nederlag i Superligaen?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 13.00
Spillested: Lyngby Stadion
Slutspil: Mesterskabsspil
Dommer: Lars Christoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #lbkfck #sldk

Holdnyt:

Lyngby BK:
Der dufter af bronze i Kongens Lyngby. Torsdag tog David Nielsens mandskab en flot skalp i bronzekampen, da det blev til en 2-0-sejr på udebane i Brøndby. Lyngby var en mand i overtal i stort set hele kampen, og gæsterne forvaltede den ekstra markspiller på fornem vis. 2-0-sejren var således helt efter fortjeneste.

David Nielsen havde roteret en smule på sit mandskab, hvilket betød, at der blandt andre var spilletid til Thomas Guldborg Christensen og Alexander Munksgaard. Alligevel blev det altså til en sejr på en af Danmarks sværeste udebaner, og det fortæller, at David Nielsen ikke bare har en god start 11, men en god trup i det hele taget.

Lyngby kan i teorien sikre sig bronze søndag, hvis FC Midtjylland taber til FC Nordsjælland i fredagskampen, og oprykkerne selv besejrer FC København. Mest af alt tyder det dog på, at der bliver tale om en sand "bronze-finale" mellem FC Midtjylland og Lyngby BK i sidste spillerunde.

Mathias Tauber er skadet, mens Martin Ørnskov afsoner karantæne mod FC København. Mikkel Rygaard og Jesper Christjansen vender tilbage fra straffeboksen.

FC København:
Der var grund til at pudse "Breaking News"-skiltet af onsdag aften. Her tabte FC København for første gang i denne sæson i Superligaen, da FC Midtjylland fik vendt 0-2 til en 3-2-sejr. Dermed missede mestrene muligheden for en enestående rekord i dansk fodbold. 

FC København-spillerne har uden tvivl et stort fokus rettet mod pokalfinalen Kristi Himmelfartsdag, og søndagens opgør mod Lyngby BK bliver generalprøven. Det skal blive spændende at se, hvor mange spillere Ståle Solbakken har tænkt sig at spare. Mod FCM måtte FCK lide den tort at få den dobbelte målscorer, Peter Ankersen, skadet, og han er nu ude i op til fire måneder.

Skaden til Peter Ankersen giver samtidig Ståle Solbakken store udfordringer på højre backen, da den oplagte afløser, Tom Høgli, også er skadet. Spørgsmålet er, hvem der får pladsen mod Lyngby og senere i pokalfinalen? Tør Ståle Solbakken satse på unge Mads Roerslev, eller vælger han at omskole en spiller? Dette kunne muligvis være Jan Gregus.

FCK har Federico Santander og Youssef Toutouh i karantæne mod Lyngby. Nicolaj Thomsen, Rasmus Falk, Tom Høgli og Peter Ankersen er skadede. 

Ståle Solbakken kan dog glæde sig over, at Ludwig Augustinsson er tilbage i truppen. 

Karantæner:
Lyngby BK: Martin Ørnskov
FC København: Federico Santander og Youssef Toutouh

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-2-3-1): Hansen - Brandrup, Jonasson, Sørensen, Lumb - Christjansen, Blume - Larsen, Rygaard, Boysen - Odgaard

FC København (4-4-2): Olsen - Roerslev, "Zanka", Johansson, Augustinsson - Kusk, Kvist, Matic, Verbic - Pavlovic, Cornelius

Profilen:
Hallgrimur Jonasson har ikke haft den store rolle for Lyngby i denne sæson, men de seneste par runder har der været brug for den islandske midtstopper. Efter Mathias Tauber gik i stykker, har der hvilet et stort ansvar på skuldrene af den tidligere OB-spiller, og han har løftet opgaven på fornem vis. Fire kampe på 20 dage viser, at fysikken er, hvor den skal være hos 31-årige Jonasson.

Vidste du, at..:
Lars Christoffersen har én gang tidligere passet fløjten i et opgør mellem Lyngby BK og FC København. Det var den 1. april 2012, hvor FCK vandt 3-1 på udebane. Dame N'Doye brillerede i det opgør mod to mål.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO