To oprykkerhold, der begge har gjort det godt, mødes i efterårets sidste runde i Lyngby lørdag. Kan Silkeborg få revanche for 0-4 nederlaget til Lyngby i den omvendte kamp?

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport 1
Twitter: #LYNSIF #sldk

Holdnyt:

Lyngby BK:
Er David Nielsens mandskab ved at mærke trætheden efter et langt efterår? Senest blev det til et nederlag på 0-1 i Aalborg, men Lyngby kunne sagtens have fået noget med hjem. Det endte dog med et nederlag, blandt andet fordi angriber Jens Odgaard var uheldig og havde et hug, der tog overliggeren og gik tilbage i spil.

Nu venter så efterårets sidste kamp, når Silkeborg IF kommer på besøg. Det bliver et interessant opgør, hvor Lyngby selv med et nederlag vil være sikker på at overvintre i top seks, fordi klubben på femtepladsen har 30 point - fire mere end nummer syv, AaB.

Til opgøret vender Martin Ørnskov og Jeppe Kjær tilbage efter endt karantæne, mens Philip Rasmussen omvendt er i karantæne denne gang.

Silkeborg IF:
Silkeborg IF og Peter Sørensen måtte nøjes med et enkelt point hjemme mod SønderjyskE, og nu venter så et opgør mod Lyngby, som SIF i sidste sæson - i 1. Division - vandt med 2-0 over på udebane.

SIF ligger lige nu nummer 11 i Superligaen med 23 point. De seneste 13 kampe har givet klubben 21 point, og det vidner om et hold, der er blevet stabilt. I de sidste 13 Superliga-kampe er det således også kun blevet til nederlag mod FC København og Brøndby IF.

Til opgøret er manager Peter Sørensen uden de skadede Nicolaj Agger og Mikkel Vendelbo. Desuden sidder Niels Bisp Rasmussen ude med en mindre skade.

Karantæne:
Lyngby BK: Philip Rasmussen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-2-3-1): Hansen - Brandrup, Tauber, Sørensen, Lumb - Christjansen, Ørnskov - Fosgaard, Rygaard, Blume - Kjær

Silkeborg IF (4-4-2): Nørgaard - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Dahl - Skov, Moro, Skytte, Scheel - Skhirtladze, Helenius

Profilen:
Begge oprykkerklubber har fået en stor, stor forstærkning i løbet af sommeren. For Silkeborgs vedkommende er Ibrahim Moro en spiller, der har hævet klubbens niveau markant, mens Lyngby BK i keeper Jesper Hansen har fået en målmand, der har reddet en del point til klubben allerede. Netop Hansen har været strålende i sæsonen, og keeperen kan meget vel få endnu en hovedrolle, når han står over for varme Robert Skov og Nicklas Helenius.

Vidste du, at...:
Martin Ørnskov har en lang og flot karriere i Silkeborg IF, hvor midtbanespilleren kom op gennem systemet og blev en profil på holdet, inden han i 2012 skiftede til norske Viking efter otte år på Silkeborgs førstehold. Han røg videre til Brøndby et år senere, inden han i sommer skiftede til Lyngby.

Dom:
Begge hold vil have godt med selvtillid før opgøret, og begge mandskaber vil gå ind til kampen med tro på, at den kan vindes. Det ligner umiddelbart et tæt opgør, og vi tror, at udeholdet finder samme formel, som da de to hold i sidste sæson i 1. Division mødtes i Lyngby. Silkeborg IF slår tilbage efter det skuffende nederlag på 0-4 hjemme mod Lyngby. SIF vinder 2-1 i Lyngby.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO