Optakt: AGF - Silkeborg IF
2017-07-16 12:16

Så starter Alka Superligaen igen, og søndagens første kamp byder på et opgør mellem Lyngby Boldklub og Silkeborg IF.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Michael Johansen
På TV: TV3 Sport 2
Hashtag: #lbksif #sldk

Holdnyt:

Lyngby BK:
Lyngby BK kommer med et fremragende resultat i bagagen, efter holdet vandt med 1-0 ude mod Slovan Bratislava torsdag. Dermed ser David Nielsens mandskab ud til at træde ind i Superligaen i super form, efter tidligere på sommeren at have slået Bangor i begge kampe i EL-kvalifikationen.

Lyngby går ind til en potentielt svær sæson to i Superligaen, og David Nielsens mandskab skal følge op på de bronzemedaljer, som holdet - ganske overraskende - sikrede sig i sidste sæson. Mathias Hebo og Oliver Lund er hentet til Lyngby, og så erstatter Mikkel Andersen Jesper Hansen, der er blevet solgt til FC Midtjylland.

Sikkert er det, at Mathias Tauber ikke kommer i aktion i kampen - han blev mod slutningen af sidste sæson ramt af en korsbåndsskade. Ude er også Jeppe Kjær, der så rødt mod FC Midtjylland i forrige sæsons sidste kamp. Ude er også Oliver Lund, der så rødt i sæsonens sidste kamp, da han spillede for OB. Derfor må han se de første par kampe fra sidelinjen.

Emil Larsen har ikke været i truppen til de første tre europæiske kampe, som i øvrigt er blevet vundet med henholdsvis 1-0 og 3-0 over Bangor City og altså 1-0 over Slovan Bratislava.

Silkeborg IF:
Peter Sørensen og Silkeborg IF går ind til sæson to med forventninger. Klubben indleder den 31. juli en spritny hjemmebane, Jysk Park, mod AGF, men inden skal to udekampe give SIF en god start på grundspillet i Superligaen.

Testkampene har været tætte. Først et nederlag på 1-2 til Viborg, siden en sejr over Skive 2-1 og senest et nederlag på 0-2 til AGF.

Klubben har hentet målmand Peter Friis Jensen, der dog så ret skidt ud i testkampen mod Viborg, og så har manager Peter Sørensen hentet Stephan Petersen og Marc Rochester til de offensive pladser, primært kanterne. Klubben hentede også en ny angriber - Alexssander Medeiros de Azeredo - men efter bare en uge på kontrakt i SIF blev "Alex" ramt af en alvorlig skade, der holder ham ude resten af 2017.

Silkeborg har lejet Gustaf Nilsson i Brøndby, men spørgsmålet er, om den 197 centimeter høje angriber er klar til allerede at træde ind i startopstillingen på søndag. Formen er helt sikkert god, men kendskabet til de nye medspillere er knap så god så tidligt i forløbet. Det samme kan formentlig siges om midtbanespiller Casper Sloth, der er hentet til på en toårig aftale fra AaB.

Der er spørgsmålstegn ved Mikkel Cramer, Simon Jakobsen og Sammy Skytte, der alle måtte udgå af træning i denne uge. Robert Skov har ikke spillet meget i opstarten, fordi han har haft problemer med en akillessene.

Det bliver formentlig Davit Skhirtladze, der skal lede frontlinjen for SIF i en formodet 3-4-3 opstilling.

Karantæne:
Lyngby BK: Jeppe Kjær og Oliver Lund
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-2-3-1): Andersen - Brandrup, Jonasson, Sørensen, Lumb - Ørnskov, Christjansen - Fosgaard, Blume, Larsen - Ojo

Silkeborg IF (3-4-3): Nørgaard - Flinta, Gertsen, Salquist - Gammelby, Moro, Sloth, Cramer - Skov, Skhirtladze, Petersen

Profilen:
I sidste sæson scorede Robert Skov fra Silkeborg 10 gange i Superligaen. Han missede til gengæld U21-EM med akillesseneproblemer, og de problemer har også spoleret det meste af Robert Skovs opstart. Derfor er spørgsmålet, hvilken form Skov er i, og om han kommer til at starte inde for SIF mod Lyngby.

Vidste du, at..:
Lyngby BK har ikke spillet en eneste testkamp frem mod den nye sæson - til gengæld har klubben spillet tre gange i Europa. Silkeborg har omvendt spillet tre testkampe, men har ikke Europa at tænke på.

Dom:
På papiret er udeholdet svækket efter afgangen af angriberne Nicklas Helenius og Andreas Albers. Samtidig kommer SIF til opgøret med spørgsmålstegn, for Robert Skov har været skadet meste af opstarten, og den nye angriber, "Alex", er skadet og ude hele 2017.

Peter Sørensens hold kommer formentlig i en 3-4-3 opstilling, og det bliver interessant at se, om David Skhirtladze kan passe opgaven som forreste angriber og have succes med en kompakt og stærk defensiv i Lyngby, eller om Gustaf Nilsson får chancen fra start i angrebet.

Lyngby kommer med et par mand ude i form af karantæne, men holdets stamme er i udgangspunktet den samme, hvor Mathias Taubers skade dog gør ondt, ligesom Jesper Hansen-salget måske kan mærkes.

Det tegner til at blive et tæt opgør, der meget vel kan blive afgjort af marginaler. Vi tror, at Lyngby har den sidste og afgørende kvalitet på nuværende tidspunkt i forhold til Silkeborg, og holdet vinder med 1-0. 

Tidligere indbyrdes kampe:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO