• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Lyngby BK - SønderjyskE

Foto: Getty Images

Superliga-runden skydes i gang med et opgør i Lyngby, hvor oprykkerne får besøg af SønderjyskE.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbksje 

Holdnyt: 
Lyngby BK:
Oprykkerne kom ned på jorden igen efter den fornemme 2-0-sejr over AaB i premieren. I Odense tabte Lyngby 1-4, og dermed blev det slået fast, at træerne trods alt ikke vokser ind i himlen for de kongeblå. 

Lyngby leverede langt hen ad vejen en fin præstation mod et bedre OB-mandskab, men spillerne løb tør for luft mod slutningen af kampen, og så sneg de personlige fejl sig ind. Det straffede værterne kynisk.

Cheftræner Christian Nielsen kunne atter glæde sig over, at Frederik Gytkjær fandt vej til netmaskerne, og han ligner en spiller med samme målnæse som sin bror. 

Lyngby må undvære Rezan Corlu mod SønderjyskE, men Jesper Christjansen er i truppen, selv om han senest måtte lade sig udskifte med en skade. I truppen er også den rutinerede midtbanespiller Martin Ørnskov, der sad ude senest. 

SønderjyskE:
Glen Riddersholms mandskab var ikke uheldige med at få et point med hjem fra Aalborg i det seneste opgør. SønderjyskE blev reddet af et brag af et langskud fra Mads Albæk og en uskarp Tom van Weert i AaB's angreb.

Dermed er Haderslev-klubben noteret for fire point efter premieresejren over Randers FC.

SønderjyskE har en drøm om top seks i denne sæson, hvor det forventes, at Glen Riddersholms aftryk bliver tydligere. Klubben har købt godt ind i transfervinduet, og nu handler det om at få holdet til at fungere. Fredag tager SønderjyskE til Lyngby som favoritter.

Haderslev-klubben må fortsat undvære en langtidsskadet Marc Pedersen, mens klubben også er uden Marcel Rømer, Søren Frederiksen, Justin Plautz og Joao Pereira til opgøret.

Karantæner:
Lyngby BK: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen - Nielsen, Geertsen, Winther - Fosgaard, Enghardt, Westergaard, Da Silva - Mohammad, Gytkjær, Riel

SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Bah, Banggaard, Gartenmann, Marfelt - "Greko", Albæk, Rojas - Hassan, Lieder, Absalonsen

Profilen:
Det var ikke nogen særlig god dag på kontoret for Lyngby-målmand Thomas Mikkelsen i Odense. Han fik et gult kort for at trække tiden og forærede sin tidligere arbejdsgiver en scoring til 4-1. Thomas Mikkelsens evner som sidste skanse er der dog ingen tvivl om, og han kan godt få en travl fredag aften. 

Vidste du, at..:
Det mest målrige Superliga-opgør mellem Lyngby Boldklub og SønderjyskE blev spillet tilbage i september 2000, da de kongeblå vandt 4-2 i Haderslev. Med i det opgør var blandt andre Hans Jørgen Haysen, der nu er sportschef i SønderjyskE. 

Dom:
Det bliver næppe en særlig målrig kamp, men der skal nok opstå chancer i begge ender, og så handler det om skarphed. Lyngby har samlet et slagkraftigt mandskab, men SønderjyskE kan ikke løbe fra favoritværdigheden. Vi gætter imidlertid på pointdeling. 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus