• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Lyngby - Hobro IK

Foto: Getty Images

Både Lyngby og Hobro kommer med gode resultater og selvtillid i bagagen - hvem vinder fredag aften på Lyngby Stadion?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Jakob A. Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkhob #sldk

Holdnyt:

Lyngby BK:
Efter to nederlag i træk og en sæson med lutter nederlag i fire udekampe, kom oprejsningen for Lyngby BK i den seneste runde, hvor holdet to gange var bagud 2-1 men alligevel endte med at trække det længste strå med en 3-2-sejr. 

Dermed skød Lyngby BK sig op på 12 point, øgede afstanden til bunden og lagde sig godt med ind i de store felt af midterhold, hvor seks hold ligger inden for to point i positionerne 6-11.

Ni af pointene er hentet på eget græs, hvor etablerede hold som AaB, AGF og Randers FC er blevet besejret. 

Lyngbys topscorer Frederik Gytkjær lod sig udskifte med noget, der kunne ligne en skade i sejren over Silkeborg, men mon ikke, at han er klar til kamp fredag aften. Der er ikke registreret nogle andre skader omkring truppen, hvilket giver træner-teamet ro til at blande kortene bedst muligt.

Læs også:Hobro bekræfter: Superliga-rivaler har henvendt sig på Peter Sørensen

Hobro IK:
Sejren over FCK i forrige runde og den seneste uafgjorte kamp mod Sønderjyske har styrket selvtilliden omkring Hobro-truppen, der nu kun har tabt en af de seneste seks Superliga-kampe. 

Men i de seneste dage dukkede pludselig skriveriet op omkring træner Peter Sørensen, der er blandt kandidatene til det ledige træner-sæde i Esbjerg fB. Signalet fra Hobro IK er dog, at man ikke har i sinde at slippe Sørensen som cheftræner - med mindre, at han selv ønsker det. Indtil videre har Peter Sørensen ikke udtalt sig officielt om, hvad der er i sagen. og hvorvidt han interessen ligger i at fortsætte i Hobro eller sondere mulighederne nøjere i Esbjerg.

Mads Hvilsom, Jonas Damborg og Alexander Baun er fortsat på skadeslisten - og i offensiven mangler også Edgar Babayan, der er ude med karantæne.

Karantæne:
Lyngby BK: Ingen
Hobro IK: Edgar Babayan

Bud på startopstillinger:

Læs også:Medie: Esbjerg vil have Hobros træner

Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen - Enghardt, Geertsen, Winther - Fosgaard, Rømer, Christjansen, Da Silva - Corlu, Gytkjær, Marcussen

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Cappis, Pedersen, Louati - Kristoffersen, Kirkevold

Profilen:
21-årige Gustav Marcussen er noteret for bare en kamp fra start i sæsonen, og i seneste runde var han da også på plads på bænken ude mod Silkeborg. Men efter 66 minutter blev han sendt i aktion, da topscorer Frederik Gytkjær var slidt og træt. Det skulle vise sig som en god ide, da unge Marcussen takkede for tilliden, scorede to gange og en lille halv time efter sin indskiftning kunne lade sig hylde som matchvinder.

Marcussens mål var de første fra hans side i sæsonen og kan kun være med til at gøre træner Christian Nielsen overvejelser omkring startopstillingen større. 

Vidste du, at..:
Lyngby er det eneste hold i denne sæsons Superliga, der endnu ikke har spillet en kamp uafgjort. Det er blevet til fire sejre og seks nederlag. I modsatte grøft finder vi Hobro IK, der sammen med SønderjyskE har spillet hele seks af sæsonens 10 kampe uafgjort. 

Dom:
Lyngby vil gerne spille frisk bold på eget græs, hvor modstanderne ofte bliver sat under et fint pres. Hobro måtte strække våben ude mod FC Nordsjælland i seneste udekamp, men har ellers snuppet point med sig hjem fra sæsonens første tre besøg på fremmed græs. 

Med Babayan uden af kontra-løbene er troen, at det vil blive mærkbart for Horbo. Lyngby vil lykkes med et fint pres, bliver belønnet og vinder en 2-1-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 10. spillerunde