• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: OB - AGF

Der spilles et traditionsrigt opgør lørdag eftermiddag på Fyn, men spørgsmålet er, om tilskuerne også får nogle mål at varme sig på.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #obagf #sldk

Holdnyt:
OB:
Det ligner grangiveligt, at OB har fundet melodien. Holdet spillede ellers pivfalsk i begyndelsen af sæsonen og vandt ikke et eneste af de første seks opgør, men nu hedder stimen ét nederlag i seks kampe. Otte, hvis man tæller pokalturneringen med.

Det må alt andet lige have lettet presset på cheftræner Jakob Michelsen, der ser ud til at have held med at veksle mellem 4-4-2 og 3-5-2, og som selv mener, at hans hold er blevet sværere at spille mod.

Men som Michelsen påpegede efter 0-1-sejren i Aalborg i søndags, forfølger den dårlige start stadig OB. De point, som blev tabt i begyndelsen, får man aldrig igen, og trods de opløftende tendenser er fynboerne stadig nummer 10 i Superligaen.

Til gengæld er rækken tæt, og kun fire point skiller AGF på fjerdepladsen og Vendsyssel FF på 13. pladsen.

OB kan ende i målmandskvaler til AGF-kampen, for reservekeeper Sayouba Mandé er skadet, mens Sten Grytebust er tvivlsom. Grytebust er noget usædvanligt udtaget som én af tre målmand i truppen, der også tæller unge Oliver Christensen, som stod mod Thisted FC i Sydbank Pokalen. Om Grytebust spiller, ved vi først en time før kampen. På den positive side er matchvinderen mod AaB, Casper Nielsen, med i truppen på trods af, at han fik et slag på sin dårlige ankel i Aalborg.

AGF:
Efter to kampe med fem mål i hver var AGF tilbage til sit gamle jeg, da holdet spillede en chancefattig langgaber af en 0-0-kamp mod Esbjerg fB i søndags. De hvide indtog dermed igen samme skikkelse, som de indledte sæsonen: uigennemtrængelige i defensiven, ufarlige i offensiven.

EfB’s angriber Adrian Petre nåede eksempelvis kun ni afleveringer på de 88 minutter, han spillede. Omvendt siger det også lidt om AGF’s egne problemer, at den offensive trio Tobias Sana, Jakob Ankersen og Mustapha Bundu spillede hver 17, 18 og 18 afleveringer ifølge superliga.dk.

Det lader nu ikke til, at det gør cheftræner David Nielsen eller ret mange andre omkring klubben noget, at holdet spiller kampe, som de neutrale seere har svært ved at varme sig på i efterårets tiltagende kulde. De syv uafgjorte i denne sæson rækker fortsat til en plads i top 6, hvilket er succeskriteriet.

Nielsen og co. kan desuden glæde sig over, at Mustafa Amini vender tilbage til holdet, efter han har siddet ude med karantæne i de to seneste runder. Til gengæld er Niklas Backman, Roman Mysak, Bror Blume, André Riel og Nimo Gribenco igen ude med skader, som det var tilfældet mod Esbjerg.

Karantæne:
OB: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Grytebust – Leeuwin, Tverskov, Ludwig – Johnson Laursen, Eskesen, Nielsen, Drachmann, Barrett Laursen – Jacobsen, Kadrii

AGF (4-4-1-1): Whalley – Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Højer – Stage, Guira, Amini, Ankersen – Sana – Bundu

Profilen:
Siden AGF solgte Kasper Junker, har Mustapha Bundu været det klare førstevalg i angrebet, og han scorede da også i den følgende kamp mod netop Junkers AC Horsens. Det var dog kun sæsonens andet scoring, der fortsat er Bundus måltotal. Han har til tider svære arbejdsbetingelser i front, men det tyder på, at David Nielsen sætter sin lid til, at han skal score målene. Det mangler han stadig at vise.

Vidste du, at..:
Når de to hold går på banen lørdag eftermiddag, er det fjerde gang på lidt over et halvt år, de mødes. AGF har vundet alle de tre foregående med ét mål: 1-0, 3-2 og 3-2.

Dom:
Begge hold har haft problemer med at score i løbet af sæsonen, men omvendt har både OB og AGF vist, at de kan holde modstanderne fra eget mål. Især sidstnævnte, der har lukket færrest mål ind af alle hold i ligaen.

Det kunne godt lugte af et målfattigt opgør, og herfra lyder buddet, at holdene scorer én gang hver, og det hele ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus