• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: OB - Brøndby IF

OB har meget at vinde, men alt at tabe i lørdagens brag mod Brøndby IF. Der bliver uden tvivl knald på i sidste spillerunde.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 17.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Slutspil: Mesterskabsspil
På TV: TV3+
Hashtag: #obbif #sldk

Holdnyt:
OB:
OB har haft en rigtig fin sæson, hvor det endelig lykkedes fynboerne at leve op til egen målsætning. Derfor kan det aldrig gå helt galt for Jakob Michelsens mandskab, men det er alligevel markant, som opgøret mod Brøndby vil definere sæsonen.

Vinder OB, bliver holdet som minimum nummer fire og skal spille Europa-playoff, men fynboerne kan også få bronze, hvis FC Midtjylland slår Esbjerg på hjemmebane. Taber OB derimod, bliver holdet nummer fem, og så kan de glemme alt om medaljer og Europa.

Man forstår godt, hvis der er nerver på på Fyn.

Et interessant scenarie opstår, hvis det står uafgjort mellem OB og Brøndby sent i anden halvleg, og det også står uafgjort i Herning. Så skal OB vælge, hvad de vil. Vil de satse offensivt og gå efter tredjepladsen, eller vil de forsvare det ene point mod Brøndby og dermed sikre fjerdepladsen? 

OB spillede senest 2-2 ude mod FC Nordsjælland og var på hælene i anden halvleg, men i sidste ende blev det altså til et vigtigt point.

Fynboerne går ind til det vigtige opgør mod Brøndby uden skader og karantæner. Rasmus Festersen spiller sin sidste kamp i karrieren, hvis han kommer på banen.

Brøndby IF:
De fleste mennesker vil gerne på sommerferie, men hvis Brøndby-spillerne har ferie efter søndagens kamp, vil det være en kæmpe skuffelse. Det betyder nemlig, at de blå-gule ikke har formået at besejre OB og dermed erobre fjerdepladsen. 

Brøndby så tidligt mesterskabet fordufte, og nu må holdet erkende, at det heller ikke bliver til bronze. Derfor er fjerdepladsen og den efterfølgende Europa-playoffkamp altafgørende, hvis ikke sæsonen skal stemples som en gedigen fiasko. 

Og kravet er altså en sejr i Odense lørdag eftermiddag.

Brøndby IF revancherede nederlaget i pokalfinalen mod FC Midtjylland med en 4-1-sejr i mandags, men det var en lidt tam kamp, hvor der ikke var ret mange mennesker på Brøndby Stadion, og hvor FCM stillede op med et B-hold. Rammerne bliver uden tvivl mere festlige i Odense.

Brøndby IF har ingen i karantæne, men har til gengæld Joel Kabongo på skadeslisten, hvilket også er tilfældet for Hany Mukhtar og Ante Erceg.

Benedtik Röcker, Benjamin Bellot og Nikolai Laursen stopper i Brøndby efter denne sæson, og dermed kan lørdagens opgør være deres sidste tur med de blå-gule. 

Karantæner:
OB: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-4-3): Grytebust - Leeuwin, Tverskov, Ludwig - Laursen, Nielsen, Drachmann, Barrett - Lund, Kadrii, Kløve

Brøndby IF (4-1-2-1-2): Schwäbe - Gammelby, Arajuuri, Hermannsson, Jung - Radosevic - Kaiser, Tibbling - Hedlung - Uhre, Wilczek

Profilen:
Simon Hedlund har været den måske bedste Brøndby-spiller i foråret, og der bliver også brug for svenskeren i skæbnekampen i Odense. Den tidligere Union Berlin-spiller skal true OB's bagkæde med sin bevægelighed, og at han ikke skal bruge ret meget plads, viste han senest mod FC Midtjylland, hvor han scorede et brag af et langskudsmål.

Vidste du, at..:
OB har meldt ud, at klubben meget vel kan runde 15.000 tilskuere til søndagens kamp, og sker det, vil det være første gang siden 2009, at det er tilfældet til en fodboldkamp i Odense. Dengang i maj 2009 var FC København på besøg på Fyn, og her vandt OB 3-2 foran 15.486 tilskuere - blandt andet takket være to mål af Njogu Demba-Nyrén.

Dom:
Brøndby kan ikke bruge uafgjort til noget som helst, og hvis OB vil have bronze, skal de formentlig også jagte tre point. Det kan med andre ord ikke blive andet end festligt lørdag eftermiddag, og det bliver heldigvis krydret med mange tilskuere på lægterne. 

Det kan næsten ikke undgå at påvirke OB-spillerne, at de risikerer at miste alt i sidste spillerunde, men mon ikke, at holdet prioriterer at jage bronze over at forsvare fjerdepladsen? Fynboerne vil helt sikkert også have et øre med i Herning, hvor FCM kan hjælpe OB med en sejr over Esbjerg.

Det bliver dramatisk i Odense, og vi tror også, det bliver målrigt. Buddet herfra er en 3-2-sejr til OB, og så må tiden vise, om det er nok til bronze. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udeban...

Mere Superliga

Fokus