• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: OB - Esbjerg fB

Foto: Getty Images

Der er bronzemedaljer på spil, når rundens første Superliga-kamp spilles i Odense fredag aften.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #obefb #sldk

Holdnyt:
OB:
Holdets to seneste kampe har illustreret meget godt, hvorfor OB ligger i subtoppen. 4-0-nederlaget til FC København viste, at fynboerne ikke er gode nok til at blande sig med de bedste, men 3-1-sejren over FC Midtjylland viste, at holdet er i stand til at ramme et højt niveau, når det er bedst.

Det var OB’s første sejr i mesterskabsspillet, og hvis den betyder, at striwerne har fundet topformen nu, kunne timingen ikke være bedre. Fredagens kamp mod Esbjerg fB kan nemlig afgøre, hvor bronzen ender.

Før opgøret er EfB bare to point foran OB, og vinder sidstnævnte, vil holdet have overhånden forud for de to sidste kampe. Her møder OB henholdsvis Brøndby IF og FC Nordsjælland, som begge har spillet et skuffende mesterskabsspil og ligner de svageste hold i top 6.

OB var hårdt ramt af skader i seneste runde, men både Nicklas Helenius, Ramon Leeuwin og Ryan Johnson Laursen vender tilbage til kamptruppen. Jeppe Tverskov er til gengæld tvivlsom, mens Julius Eskesen, der er færdig for sæsonen, er ude sammen med Jacob Barrett Laursen og Oliver Christensen.

Esbjerg fB:
Mens OB’s seneste kampe har været karakteriseret ved store udfald, er det mere stabilt i Esbjerg. Alle holdets kampe i slutspillet er blevet afgjort med højst ét måls forskel: et nederlag, tre uafgjorte og tre sejre.

Man kunne godt forestille sig, at Esbjerg skal bruge en sejr over OB for at sikre sig tredjepaldsen, for holdet kan ikke forvente ret mange point ud af de to sidste kampe i sæsonen. De byder på besøg fra FC København og en udebanetur hos FC Midtjylland. Da vil et forspring på fem point måske ikke være guld værd, men formentlig bronze.

I seneste runde mod FC Nordsjælland havde anfører Markus Halsti karantæne, så cheftræner John Lammers skubbede Jacob ”Lungi” Sørensen ned i forsvaret ved siden af Rodolph Austin og gav Mark Brink chancen på midtbanen. Den greb han ikke. I stedet kom næsten-navnebroderen Jeppe Brinch på banen pausen, og ”Lungi” blev skubbet op på midtbanen igen.

Sådan bliver det formentlig også mod OB, for Halsti er fortsat ikke klar til at spille og sidder ude sammen med Noah Murmi og Lasse Mikkelsen.

Karantæne:
OB: Ingen
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Grytebust – Leeuwin, Ludwig, Lund – Johnson Laursen, Thomasen, Drachmann, Nielsen, Lund – Helenius, Kadrii

Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Brinch, Lauridsen – Holse, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Kristensen – Yakovenko

Profilen:
Sten Grytebusts skifte til FC København blev bekræftet i løbet af ugen, så kampen mod Esbjerg bliver hans tredjesidste for OB. Nordmanden har stået endnu en god sæson, og han må være opsat på at slutte tiden på Fyn af med bronzemedaljer.

Vidste du, at..:
OB kan meget vel stille op med tre tidligere Esbjerg-spillere i startopstillingen. Ryan Johnson Laursen, Marco Lund og Casper Nielsen fik alle deres gennembrud som professionelle i EfB og skiftede inden for et år af hinanden fra den ene slags striber til den anden.

Dom:
Det er kun lidt over to uger, siden de to hold spillede en chancefattig 0-0-kamp mod hinanden, og buddet herfra er, at det kampmønster gentager sig. Holdene spillede også uafgjort, da de mødtes i pokalturneringen i februar, så noget tyder på, at deres niveau er nogenlunde lige.

Hvor EfB måske er mere stabile, kan OB ramme det højeste spillemæssige niveau. Det og hjemmebanefordelen er nok til, at holdet lægger sig i pole position i kampen om bronze med en 1-0-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.