• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: OB - FC København

Foto: Getty Images

FC København indleder titelforsvaret med en svær udekamp i Odense.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #obfck #sldk

Holdnyt:
OB:
Det blev en lidt ærgerlig afslutning for OB's vedkommende i sidste sæson, men det ændrer ikke på, at fynboerne præsterede noget, man ikke har haft for vane på de kanter i mange år - man levede op til egen målsætning. Drømmen om top seks blev vekslet til en plads i top seks, og det fortjener først og fremmest cheftræner Jakob Michelsen et klap på skulderen for.

Nu står en ny sæson for døren, hvor målsætningen er den samme, og hvor OB får sin sag for allerede i første spillerunde.

Fynboerne har fået tilgang af Moses Opondo og nordmanden Sander Svendsen, der har afløst Nicklas Helenius, og de skal blive spændende at følge i den stribede trøje. Ny mand er der også i målet, hvor Oliver Christensen i første omgang skal afløse Sten Grytebust, der står i FCK-kassen søndag eftermiddag.

OB har desuden solgt Casper Nielsen til belgisk fodbold, mens Rasmus Festersen er gået på pension. 

Fynboerne har vundet to ud af fire testkampe op til sæsonstarten.

FC København:
FC København indleder titelforsvaret i Odense efter en kort sommerferie, og det er et FCK-mandskab med flere markante ændringer, der går på banen i Odense.

De danske mestre har støvsuget hele fire profiler hos Superliga-konkurrenterne, og det vil sige, at Jens Stage, Victor Nelsson, Karlo Bartolec og Sten Grytebust alle stiller til start i en FCK-trøje i premiererunden. Denis Vavro er fortid i FCK, og Peter Ankersen har også spillet sin sidste kamp, selv om han stadig er på kontrakt hos løverne.

Konkurrencen i FC København er selvsagt hård, og spørgsmålet er, hvor mange af nyerhvervelserne der har formået at kæmpe sig til en plads i startopstillingen mod OB.

FCK har fået Nicolai Boilesen skadet, og han misser resten af 2019. Det er alvorligt for de danske mestre, der nu kun råder over Pierre Bengtsson på venstre back. Også Robert Mudrazija og Stephan Andersen er skadede. Desuden er Andreas Bjelland heller ikke med i truppen. 

FC København har bestemt ikke været prangende i testkampene op til sæsonstarten - ud af fire kampe har Ståle Solbakkens mandskab ikke formået at vinde en eneste. 

Karantæner:
OB: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen - Leeuwin, Tverskov, Ludwig - Laursen, Kløve, Drachmann, Thomasen, Barrett - Kadrii, Jacobsen

FC København (4-4-2): Grytebust - Varela, Nelsson, Papagiannopoulos, Bengtsson - Skov, Falk, Zeca, Fischer - N'Doye, Wind

Profilen:
OB's mangeårige klassekeeper Sten Grytebust står nu i FCK-målet, og det betyder, at bare 20-årige Oliver Christensen er nyt førstevalg på Fyn. OB er gået fra en målmand, der har vundet Det Gyldne Bur to år i træk til en gut, der kun har spillet én Superliga-kamp i sin karriere, og det er selvsagt et markant skifte. Det skal blive spændende at se, hvordan Oliver Christensen løser opgaven mod mægtige FCK.

Vidste du, at..:
OB og FC København har mødt hinanden 80 gange i Superligaen, og der er dermed tale om et traditionsrigt opgør i dansk fodbold. Det er dog værd at bemærke, at det er første gang nogensinde, de to klubber møder hinanden i premiererunden.

Dom:
Der er umiddelbart flere spørgsmålstegn på FCK-mandskabet end hos OB, men det rokker ikke ved, at mestrene tager til Fyn som favoritter. Det bliver dog helt sikkert ikke nogen nem opgave for Ståle Solbakkens mandskab, der målt på testkampene stadig er et stykke fra at være ordentligt samspillet. Buddet herfra er, at OB og FCK deler i porten. Opgøret ender 1-1,

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.