FC København får ingen opbakning fra lægterne, når holdet søndag aften gæster OB.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ewii Park, Odense
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3+
Hashtag: #obfck #sldk

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:
OB:
Fynboerne spiller sjældent to-tre gode kampe i træk, og sådan var det også før landskampspausen, hvor en flot 3-1-sejr over Randers FC blev fulgt op af en lidt mere lunken 1-1'er mod Hobro IK.

OB er før 12. spillerunde på syvendepladsen i Superligaen og dermed lige akkurat udenfor den top seks, der er klubbens erklærede målsætning. Kent Nielsen har fået sit forsvar på plads i denne sæson, hvor især Kenneth Emil Petersen har blomstret, men offensiven mangler. Nicklas Helenius er kommet lidt mere i gang, og OB kan håbe, at han fortsætter takterne.

OB har været et lidt lunkent hjemmehold i denne sæson, hvor det blot er blevet til to sejre i seks kampe. Det skal forbedres, og klubben kan passende starte mod FC København, der ikke må have egne fans med til Fyn.

Ryan Johnson Laursen er tvivlsom for OB mod FC København, men derudover råder Kent Nielsen over en skadesfri trup.

Hvis du tror, at FCK vinder og holdet buret rent mod OB, kan du få odds 2.95 hos bwin - klik her

FC København:
Bedst som FC København var begyndt at ligne sig selv, løb de danske mestre ind i en syngende lussning til Lyngby BK for to uger siden. De kongeblå bronzevindere havde pludselig fået styr på forsvaret, og i den anden ende var angriberne skarpe, og det udmøntede sig i en 3-1-sejr til Lyngby.

Siden har FC København haft 14 dages kamppause i et tætpakket program, og det har givet Ståle Solbakken masser af tid på træningsbanen, men i FCK er det meget begrænset, hvad man kan nå at flytte i en landskampspause, fordi klubben altid har mange spillere af sted med landsholdene. Det har også været tilfældet denne gang, og det tæller blandt andre Pieros Sotirou, der er vendt hjem fra Cypern med et mål i bagagen.

Skadeslisten i FC København er stadig lang, og den tæller blandt andre Andrija Pavlovic, der ikke fik meget klarhed over sin skade, da han var med det serbiske landshold. Til gengæld kan løverne glæde sig over, at Youssef Toutouh er tilbage efter en måned med lyskeproblemer, og han scorede to mål i midtugen i en reservekamp mod FCN.

Karantæner:
OB: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Grytebust - Desler, Petersen, Tingager, Barrett - Edmundsson, Izunna, Thomasen, Nielsen - Helenius, Festersen 

FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, Lüftner, Vavro, Boilesen - Falk, Gregus, Zeca, Verbic - Pusic, Sotiriou

Profilen:
Det kan godt være, at angriberne i OB ikke scorer så meget, men det gør venstre backen Jacob Barrett Laursen lige pludselig. Den tidligere Juventus-spiller har scoret i to kampe i træk, så han er i topform inden mødet med FCK. Jacob Barret Laursen har haft en speciel tid i OB, og han har måttet vente meget længe på at blive fast mand. I sidste ende bar hans tålmodighed altså frugt.

Vidste du, at..:
Rasmus Falk er tilbage på sin gamle hjemmebane, hvor han skal forsøge at gøre livet surt for OB-spillerne. Tidligere har Rasmus Falk haft mange kampe mod FCK iført en OB-trøje, og han har scoret en enkelt gang mod sin nuværende arbejdsgiver.

Dom:
FC København kommer uden tvivl på hårdt arbejde mod OB, der rent defensivt er i stand til at matche gæsterne. Omvendt er det næppe en kamp, hvor fynboerne kommer til at vade i chancer. Fornemmelsen er, at det bliver et chancefattigt opgør mellem to mandskaber, der har det bedst med bolden for fødderne. Det kan sagtens blive en 0-0'er, men buddet herfra er alligevel 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO