• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: OB - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Når opgøret er spillet, kan FC København have sikret mesterskabet, hvis det er blevet til en sejr hjemme over Brøndby. OB har meget på spil i kampen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Morten Krogh
På TV: Canal 9
Hashtag: #obfcm #sldk

Holdnyt:
OB:
Efter et godt forår er resultaterne på det seneste udeblevet. Faktisk har fynboerne stadig sin første sejr til gode i mesterskabsspillet. De seneste fem kampe har bare kastet to point af sig for Jakob Michelsens tropper, og bronzen er så småt på vej til Esbjerg.

Men måske kan OB gøre et nyt krav på tredjepladsen i Superligaen? Det kræver nok point mod FC Midtjylland - og måske en sejr - for med bare fire runder igen af mesterskabsspillet er OB fire point efter oprykkerne fra Esbjerg.

Fynboerne er ramt af skader - Jacob Barrett Laursen, Julius Eskesen, Nicklas Helenius og Ramon Leeuwin var ikke med senest på grund af skader. Flere af dem kommer ikke i aktion igen i den kommende runde, men Ryan Johnson Laursen og Alexander Ludwig vender dog tilbage i truppen. 

FC Midtjylland:
Når FC Midtjylland gæster Odense, ved Kenneth Andersens mandskab, om det stadig er teoretisk muligt at vinde det danske mesterskab. Det kræver, at FC København smider point hjemme mod Brøndby - en kamp, der spilles klokken 16.00 søndag.

FC Midtjyllands fokus er lige nu på at finde tilbage i god form, inden der venter en pokalfinale mod Brøndby den 17. maj i Telia Parken.

Senest fik FCM tre point, da klubben vandt 2-1 ude over FC Nordsjælland. Resultatet var godt, men spillet var igen haltende, og spillet er i hvert fald noget af det, der kan forbedres frem mod pokalfinalen.

Da klubben mødte OB på hjemmebane i mesterskabsspillet, blev det til en forholdsvis sikker sejr på 2-0 til FCM.

Til opgøret mod OB er træner Kenneth Andersen uden den langtidsskadede Kristian Riis, mens Zsolt Korcsmar også er skadet. Joel Andersson er ude med sygdom, og han erstattes af Mads Døhr Tychosen, mens ukrainske Artem Dovbyk er med i truppen for første gang i 10 måneder. 

Karantæner:
OB: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Grytebust - Ludwig, Tverskov, Lund - Greve, Nielsen, Drachmann, Thomasen, Kløve - Jacobsen, Kadrii

FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Sviatchenko, Scholz - Tychosen, Poulsen, Sparv, Dal Hende - Mabil, Onuachu, Onyeka

Profilen:
Det skal som regel komme fra Bashkim Kadrii, hvis der skal ske noget offensivt. Ni gange har den dygtige angriber scoret for Odense-klubben - fem gange i foråret - og OB har brug for flere mål fra Kadriis side, hvis klubben skal hente EfB på tredjepladsen i dansk fodbolds bedste række.

Vidste du, at..:
OB er ikke det eneste hold, der ikke har vundet i mesterskabsspillet - det har FC Nordsjælland heller ikke. Ligesom OB har FC Nordsjælland tabt tre gange og spillet tre uafgjort.

Dom:
Det er en svær kamp at forudse, for hjemmeholdet har klart mest på spil. OB hænger lige nu fire point efter Esbjerg med fire runder igen, og selv om de to hold mødes i Odense den 10. maj, er der stadig brug for at hente point på oprykkerne foruden at vinde det indbyrdes opgør.

Omvendt kommer FC Midtjylland fra en sejr, hvor angriber Paul Onuachu scorede to gange, og Midtjylland viste kvaliteter ved at komme tilbage fra et truende nederlag.

Det ligner et tæt opgør mellem to de to hold, og det kan også ende med at blive det på tavlen, hvor vi tror, de deles om pointene. 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.