• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: OB - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

OB tabte senest til AaB i mens FC Nordsjælland fik tanket selvtillid på udebane med 4-1 over SønderjyskE. Hvem vinder søndag i Odense?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Nature Energy Park
Dommer: Jakob A. Sundberg
På TV: EuroSport 2
Hashtag: #obfcn #sldk

Holdnyt:
OB
OB spillede langt fra nogen god kamp i Aalborg, hvor det i seneste runde blev til et 1-0-nederlag. OB hænger dog fortsat lige præcis på i top 6 på grund af en bedre målscore end søndagens modstander.

Flere af de skadede spillere, der har præget den seneste tid i OB var udtaget til kampe i Aalborg, men hverken Troels Kløve, Issam Jebali eller Ryan Johnson Laursen blev benyttet. Til søndagens kamp er de alle en del af kamptruppen.

Fyens.dk skrev desuden, at hverken Oliver Christensen, Jeppe Tverskov, Kingsley Madu, Jacob Barrett Laursen eller Marco Lund deltog i lørdagens sidste træning, men de frem profiler er også udtaget til opgøret.

OB's offensiv har det med at læne sig meget op af, hvordan Bashkim Kadriis spillehumør er - det var ikke ret godt i Aalborg. TIl gengæld kan defensiven fortsat bryste sig af at være ganske solide. Godt nok scorede AaB, men det var på et straffespark. Ser man bort fra det har OB kun lukket to mål ind i de seneste syv ligakampe. 

Ramon Leeuwin er fortsat ude med karantæne, og også altmuligmanden Oliver Lund må tage sig en tur i straffeboksen. 

FC Nordsjælland:
FC Nordsjælland hentede en knusende sikker sejr på udebane over SønderjyskE i seneste runde, hvilket uden tvivl har ført en vis lettelse med sig. Sejren var nemlig den første på udebane siden premiererunden i sæsonen, hvor AC Horsens blev nedlagt. Siden er det blevet til fem nederlag i træk. 

I Haderslev var det med en sprudlende Mikkel Damsgaard som drivkraft i offensiven, der viste noget uhyre effektiv og god fodbold, der må vække en vis bekymring i Odense og omegn frem til søndagens kamp. 

FC Nordsjælland har kun tabt en af de fire seneste Superliga-kampe og har i samme periode også spillet sig videre i Sydbankpokalen. Det går derfor ganske godt for holdet, men søndag skal det bevises, at sejren ude over SønderjyskE ikke blot var en enlig svale på et underlag, der dufter af rigtigt græs.

FC Nordsjælland har til kampen valgt at udtage samme 18 mand, som vandt over SønderjyskE. Derudover er Marcus Gudmann en del af truppen.

Karantæner:
OB: Ramon Leeuwin og Oliver Lund
FC Nordsjælland: Ingen

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hva' så AGF - hvordan synes I selv, det går?

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen - M. Lund, Tverskov, Juel Andersen - Johnson Laursen, Thomasen, Drachmann, Kløve, Barrett Laursen - Kadrii, Svendsen

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Thychosen, Hansen, Yttergård Jensen, Antwi - Kudus, Christensen, Kofod Andersen - Atanga, Rygaard, Damsgaard 

Profilen:
Ude mod AaB leverede Mikkel Damsgaard en pragtpræstation med to scoringer og en assist i 4-1-sejren. Selv om han er noteret for hele 61 Superliga-kampe og seks scoringer i alt, er det nok de færreste, der husker på, at han altså fortsat bare er 19 år. Den offensive kreative kraft har haft sine udfald i denne sæson, hvor alt langtfra er gået godt, men hvis AaB-kampen skal være indikation for den aktuelle form, skal OB-defensiven være mere end opmærksomme søndag fra klokken 14.00.

Vidste du, at..:
FC Nordsjælland ikke har tabt i Odense i de seneste tre besøg, hvor det er blevet til en sejr og to uafgjorte. 

Dom:
Med FC Nordsjællands nyfundne selvtillid på udebane kan det meget vel blive en god omgang fodbold med to målsøgende hold. Vi byder ind med en spådom, der byder på flere scoringer til begge hold og tror på 2-2 i Odense. 

Læs også:FCK venter med Bendtner-beslutning: Fire måneder er jo ikke meget tid

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:AGF-anfører om nyt nederlag: Måske tænkte man det var en luksuskamp

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby rykker stærkt mod toppen

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud