• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: OB - Lyngby BK

OB tabte i sæsonens første kamp, mens Lyngby slog AaB. Bytter holdene roller som vindere og tabere i runde to?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 16.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #oblbk #sldk

Holdnyt:
OB:
Holdet kunne ikke have fået en bedre start på sæsonen. Allerede i det første minut bragte Troels Kløve OB foran mod FC København, og 30 minutter senere udbyggede han føringen. Men som så ofte før – OB har kun vundet ét af de seneste 11 opgør mod FCK – endte det med et fynsk nederlag.

Det siger dog mest om, at FCK har et godt hold. Der var bestemt lovende takter undervejs, og dem skal OB sørge for at holde fast i.

Holdet har desuden fået tilført forstærkning til offensiven i løbet af ugen. Onsdag havde Sander Svendsen, som OB har købt i Hammarby, første arbejdsdag i Ådalen. Han var et stort talent som teenager, og den fynske mission er at hjælpe ham med at forløse det potentiale, han viste dengang.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om nordmanden får chancen for det allerede mandag aften. Det er nemlig ikke sådan, at OB mangler folk. Faktisk råder cheftræner Jakob Michelsen over en skades- og karantænefri trup, så han kan sluse Svendsen langsomt ind.

Lyngby Boldklub:
Lyngby gav debut til fire spillere i sæsonpremieren mod AaB: Kasper Enghardt, Patrick Da Silva og André Riel startede inde, mens Emil Nielsen kom på banen undervejs. Det var åbenbart en succes, for oprykkerne vandt forholdsvis sikkert med 2-0.

Begge mål stod en rigtig Lyngby-mand dog for. Frederik Gytkjær blev dobbelt målscorer, blandt andet efter oplæg af Da Silva ved den anden scoring. Dermed fik holdet den bedst tænkelige start på comebacket i Superligaen.

Lyngby er i det hele taget i gang med et fremragende 2019. Holdet har spillet 17 kampe, herunder de to playoffkampe mod Vendsyssel FF, og det har kun tabt tre gange. Det gør oprykkerne til et af de mest formstærke mandskaber i ligaen.

Denne sommer skiftede Rezan Corlu, som Lyngby havde lejet i AS Roma, hjem til Brøndby IF, men blev øjeblikkeligt lejet ud til Lyngby igen. Han må dog vente på sin sæsondebut, da han formentlig stadig sidder ude med en lårskade. Gustav Harlev er ikke i truppen.

Karantæne:
OB: Ingen
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Christensen – Leeuwin, Tverskov, Ludwig – Johnson Laursen, Kløve, Drachmann, Thomasen, Barrett Laursen – Kadrii, Jacobsen

Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen – Winther, Enghardt, Geertsen – Fosgaard, Ørnskov, Christjansen, Da Silva – Mohammad, Gytkjær, Riel

Profilen:
Det var ikke meget spilletid, Thomas Mikkelsen fik i sin tid i OB, faktisk kun to kampe, men mandag aften aflægger han sin gamle arbejdsplads et visit. Der er gode chancer for, at han får nok at se til, og Lyngby skal formentlig bruge endnu en god præstation fra den rutinerede keeper, der blev kåret til Årets Spiller i klubben i oprykningssæsonen.

Vidste du, at..:
Jakob Michelsen har mødt Lyngby fem gang i karrieren som cheftræner, men har kun vundet én gang. Det var i 2015, da han var cheftræner i Skive IK, og begge hold fristede en tilværelse i 1. division.

Dom:
Det var imponerende, som Lyngby trådte ind i Superligaen igen, og hvis Lasse Fosgaard får ret i, at holdet kun bliver bedre i løbet af sæsonen, som han sagde til tipsbladet.dk før første runde, har de kongeblå noget at glæde sig til. Buddet herfra er dog, at de får det svært på mandag.

OB er et stærkt hold, og flere af konkurrenterne peger på fynboerne som et hold, der kan spille med i toppen i denne sæson. I første runde bød de da også FCK op til dans. Denne gang holder de fast og vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus