• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Olympique Lyon - AFC Ajax

Optakt: Olympique Lyon - AFC Ajax

Ajax har et stort forspring før returkampen i Europa League-semifinalen mod Lyon, men det hollandske mandskab har tidligere vist sig at have problemer på udebane.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.05
Spillested: Parc Olympique Lyonnais, Lyon
Dommer: Szymon Marciniak, Polen
På TV: Canal 9
Hashtag: #eldk

Holdnyt:

Olympique Lyon:
Det franske mandskab Lyon var i gavehumør, da klubben i torsdags tabte hele 1-4 i Amsterdam og sejlede rundt i defensiven mod danskerklubben. Det endte med et nederlag på tre mål, men nederlaget kunne have været endnu større, havde Ajax vist mere skarphed foran modstanderens mål.

Nuvel, en føring på tre mål kan godt hentes, og Lyon kan glæde sig over, at det Ajax-hold, der er så ekstremt gode på eget græs, bestemt er til at tale med på modstanderens bane. Således har Ajax eksempelvis tabt de to seneste udekampe i Europa League, og det skal Lyon udnytte.

Lyon kommer fra en 3-2 sejr hjemme over Nantes, og den sejr viser meget godt, at Lyon har kvaliteter offensivt, men at holdets defensiv samtidig er rigtig dårlig.

Alexandre Lacazette, klubbens topscorer, fik en time på banen, inden han blev udskiftet, og det må forventes, at han starter inde mod Ajax denne gang, efter han har døjet med en muskelskade. Han er giftig og har klasket 31 kasser ind i denne sæson, så det er manden, Ajax skal have stoppet.

AFC Ajax:
På hjemmebanen i Amsterdam er Ajax et uhyggeligt mandskab, der indtil videre har vundet syv af syv hjemmekampe i Europa League. Bertrand Traoré var stjernen i torsdags med to mål og en assist, mens også Kasper Dolberg fik vist sig frem med et mål, ligesom han var med i to andre scoringer.

Ajax kommer til opgøret med en 4-0 sejr i weekenden over Go Ahead Eagles, hvor klubben sparede mange af de normale startere, og hvor Kasper Dolberg, der scorede igen, sammen med Davy Klaassen blev udskiftet i løbet af kampen og altså undgik at spille fuld tid.

Dermed er Ajax udhvilet før mødet med Lyon, hvor klubben samtidig får både Joël Veltman og Nick Viergever tilbage fra karantæne. De to går direkte tilbage i startopstillingen på de to backs, og ud glider så i stedet Kenny Tete og Jairo Riedewald.

Karantæne:
Olympique Lyon: Ingen
Ajax: Ingen

Bud på startopstillinger:
Olympique Lyon (4-2-3-1)
: Lopez - Rafael, N'Koulou, Diakhaby, Morel - Gonalons, Tousart - Cornet, Fekir, Valbuena - Lacazette

Ajax (4-3-3): Onana - Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever - Klaassen, Schöne, Ziyech - Traoré, Dolberg, Younes

Profilen:
Alexandre Lacazette, 25 år, fik et indhop mod Ajax torsdag, efter angriberen på drog sig en muskelskade i Europa League-kvartfinalen mod Besiktas. Nu bør Lacazette være fit nok til at starte på torsdag, og det kan meget nemt blive et problem for Ajax. Den franske angriber har været brandvarm i denne sæson og har med 31 mål i 42 kampe gjort sig aktuel for større klubber rundt om i Europa. Hvis Olympique Lyon skal lave overraskelsen og vende det store nederlag fra første kamp, skal Alexandre Lacazette ganske enkelt vise sig fra sin bedste side.

Vidste du, at..:
Vi taler meget om Kasper Dolberg herhjemme i Danmark, men det gør de også i udlandet, hvor der også er et stort fokus på danskeren. Det er der altså en god grund til, for Kasper Dolberg er en rigtig god fodboldspiller. Otte gange har han scoret i de seneste 10 kampe, og danskeren er et yderst vigtigt kort på Peter Bosz' Ajax-hold. 21 mål har Dolberg scoret i alle turneringer, og den danske angriber har scoret fem gange i Europa League, hvilket som teenager blot er et mål færre, end hvad Iker Muniain nåede, mens han var teenager. Muniain, der har rekorden for flest Europa League-mål som teenager.

Dom:
Efter at have set den første kamp tænker man naturligt, at Ajax er storfavorit til at gå videre, og det er klubben da også. Men der er omvendt også stor forskel på Ajax hjemme og ude, og derfor skal man ikke afvise, at et ungt Ajax-hold kan ende med at komme i problemer.

Når vi alligevel ikke tror på, at Ajax sendes ud af Lyon handler det om, at det er svært at se en elendig Lyon-defensiv holde Ajax fra chancer, og både Kasper Dolberg og Bertrand Traoré har vist sig skarpe foran mål på det seneste, så det er svært ikke at se Ajax gå videre.

Samlet går Ajax da også videre, men vi tror, danskerklubben ender med et smalt nederlag i Frankrig. Lyon vinder opgøret 2-1, men taber altså samlet 3-5.

Superliga

Mere Superliga

Fokus