• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Randers FC - AaB

Foto: Getty Images

Randers FC og AaB tørner sammen i en vigtig kamp om top seks.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Cepheus Park, Randers 
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcaab #sldk

Holdnyt:
Randers FC: 
Efter to nederlag i træk kom Randers FC tilbage på sejrssporet, da det blev til en 2-1-sejr over Lyngby Boldklub i seneste runde. Sejren fastholder kronjyderne i top seks, og det må nu være målet for Randers at være med i kapløbet om mesterskabsspillet helt til sidst.

Randers FC har de seneste tre kampe været hæmmet af, at klubbens bedste spiller Saba Lobjanidze har været fraværende, og det er uvist, hvornår han er klar igen. Georgieren er ikke med i fredagens kamp mod AaB.

I fraværet af Saba Lobjanidze har Marvin Egho været brugt en del på højre kant, og det har banet vej for Alhaji Kamara i angrebet. Den tidligere Vendsyssel-spiller kom på måltavlen mod Lyngby. 

Cheftræner Thomas Thomasberg kan notere sig en del fraværende spillere til opgøret mod AaB. Saba Lobjanidze er som nævnt skadet, mens Patrik Carlgren, Simon Piesinger og André Rømer afsoner karantæne. 

AaB:
Nordjyderne har været et solidt hjemmehold i denne sæson, men mod FC Midtjylland i seneste runde måtte holdet give fortabt, og det var helt fortjent, at Lucas Andersen og holdkammeraterne indkasserede et 0-1-nederlag til Superligaens tophold.

Dermed kæmper AaB fortsat for at få kontakt med top seks, og Randers FC er én af de nærmeste konkurrenter.

Mod FC Midtjylland havde AaB Jacob Friis tilbage på trænerbænken, efter at han har været fraværende på grund af sygdom i nærmeste familie. Fredag står han efter planen igen i spidsen for sit hold mod Randers FC.

Mens der er tre karantæner i Randers FC-lejren, har AaB ikke en eneste til fredagens kamp. Mikkel Kaufmann var fraværende i det seneste opgør, men er tilbage mod Randers. Tom van Weert og Anders Bertælsen er ikke med i truppen. 

Karantæner:
Randers FC: Patrik Carlgren, Simon Piesinger og André Rømer
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Dakir - Kopplin, Nielsen, Marxen, Conboy - Egho, Mistrati, Lauenborg, Kallesøe - Riis, Kamara

AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Thelander, Ahlmann - Fossum, Christensen, Olsen - Kusk, Kaufmann, Andersen

Profilen:
Iver Fossum blev hentet til AaB som en profil, og at nordmanden har gjort det godt i den bolsjestribede trøje, blev han bekræftet i tidligere på ugen, da han blev indkaldt til det norske landshold for første gang i denne EM-kvalifikation. Nu handler det for Fossum om at få et godt afsæt til sit landsholdscomeback med en god præstation mod Randers FC.

Vidste du, at..:
AaB har spyttet mange egenudviklede talenter ud i årenes løb, og én af dem er den nuværende Randers-træner Thomas Thomasberg, der spillede mere end 100 kampe for nordjyderne tilbage i slut-90'erne. Han har aldrig mødt Randers FC som AaB-spiller. 

Dom:
Det er en meget vigtig kamp i forhold til top seks, som spilles fredag aften. Et point adskiller de to mandskaber i Randers FC's favør, og kronjyderne har hjemmebane fredag, men alligevel er der meget, der taler for AaB. Spiller for spiller bør gæsterne have et højere niveau, og Randers er markant svækkede af skader og karantæner. Vi byder 2-0 til AaB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Aftale på plads: Parken forbliver landsholdets hjemmebane

Læs også:Silkeborg forlænger med talent: Én af de bedste i Danmark

Læs også:Horsens sparer profiler i pokalkamp: Skal være klar til bundbrag på lørdag

Læs også:Brøndby-spiller efter fem nederlag: Vi har noget at bevise mod Esbjerg

Læs også:Tæt på udsolgt: Folk strømmer til topbrag i Superligaen

Superliga

Mere Superliga

Fokus