• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Randers FC - AGF

Optakt: Randers FC - AGF
Foto: Getty Images

Endnu et østjysk rivalopgør venter søndag aften. Kan AGF vinde i Randers for første gang siden foråret 2014?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: BioNutria Park, Randers
Dommer: Jørgen Daubjerg Burchardt
På TV: Canal 9
Hashtag: #rfcagf #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Hvordan kommer man ud af en kamp som den, Randers FC spillede i Esbjerg i seneste runde? Holdet var bagud 0-3 og havde givet et straffespark væk, der kunne have gjort det til 0-4, men Patrick Carlgren i målet reddede, Randers kom tilbage, og i overtiden udlignede Erik Marxen. Får man et rygstød, fordi man vendte et truende nederlag, eller er man nede over, at man i 60 minutter var helt væk?

I minutter efter kampen var målscorer Marxen mest sur over den dårlige præstation, da han blev interviewet på tv, men måske kan Randers-truppen tage det fine comeback med i den mentale bagage alligevel. Man kunne eksempelvis godt forestille sig, at sidste sæsons Randers-hold ikke var kommet tilbage fra den samme situation.

Det ændrer selvfølgelig ikke på, at der har været nok at arbejde med på træningsbanen for Thomas Thomasberg og co., for hvis der er nogle, Randers-folket gerne vil slå, er det AGF. Og mens de vanlige drillerier kører i pressen, kan holdet meget vel blive forstærket.

Kasper Enghardt og Mikael Boman har været tilbage i træning i to uger og burde nærme sig kampduelighed.

AGF:
Det er ikke dig, der lider af deja vu. Vi har faktisk set det her før fra AGF. Så sent som i vinter åbnede holdet forårssæsonen på næsten helt samme måde, som det har åbnet denne efterårssæson: tre uafgjorte og en 1-0-sejr.

Selv styrkerne og svaghederne går igen. AGF har fremvist en defensiv, der synes svær at nedbryde for modstanderne (og kun lukket to mål ind i de fire kampe), men omvendt har holdet blot scoret tre selv. Ingen andre hold i ligaen har scoret færre mål, end de har spillet kampe.

Men foråret forløb jo i det store hele glimrende for AGF, så måske er lighederne et godt tegn for de hvide fra Fredensvang. Holdet ligger da også aktuelt på femtepladsen, og Superligaen er i det hele taget så tæt, at man kan komme langt på et godt forsvar.

Det forsvar har dog været uden Pierre Kanstrup i de to seneste runder og Casper Højer Nielsen senest mod SønderjyskE. Førstnævnte er efter eget udsagn "i den grad klar til Randers", mens Højer Nielsen først blev siet fra til sidst i sidste runde og muligvis også bliver sin skade kvit.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Thomsen, Bager, Marxen, Conboy – Kallesøe, Poulsen, Rømer, Allansson – Lobjanidze, Stokke

AGF (4-5-1): Jovanovic – Mikanovic, Kanstrup, Backman, Juelsgård – Stage, Amini, Guira, Blume, Ankersen – Bundu

Profilen:
Man overser let målmanden, når en kamp ender 3-3, men hvis ikke Patrick Carlgren havde reddet Anders Dreyers andets straffespark mod EfB i sidste runde, var Randers formentlig ikke kommet tilbage i kampen.

Den tidligere U21-EM-vinder har fået en fin start på livet i Randers og blev i ugens løb sammenlignet med klubbens tidligere succesfulde målmand og landsmand Kalle Johnson af sin målmandstræner, Erik Boye.

Vidste du, at..:
David Nielsen har i fire forsøg aldrig prøvet at vinde over Randers FC som cheftræner. Senest tabte han og AGF 1-0 i Randers i november måned. Til gengæld er Nielsens indbyrdes regnskab med Thomasberg to sejre og to nederlag.

Dom:
Der er ingen tvivl om, at Randers har overtaget mod AGF i de indbyrdes opgør med fem sejre og én uafgjort i de seks seneste kampe. Indsatsen i hovedparten af kampen mod Esbjerg må dog bekymre.

Hos AGF har det været mindre spektakulært, men også mere robust. Buddet herfra er, at det er nok til den første sejr i Randers siden foråret 2014. AGF vinder 1-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus