• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Randers FC - AGF

Foto: Getty Images

To af ligaens mest formstærke mandskaber mødes i det østjyske rivalopgør søndag eftermiddag. Hvem holder deres sejrsstime i live?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #rfcagf #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Randers-anfører Erik Marxen mener, at hans hold er gået under radaren og ikke har fået så meget ros, som det burde. At andre og større klubber har lettere ved at få et klap på ryggen af medier og fans. Han nævnte ingen specifikke klubber, men et bud kunne jo være AGF, som har fået masser af opmærksomhed for sin stime på seks sejre i streg.

Der er dog kun tre point ned til Marxen og co. i Superliga-tabellen, og kronjyderne er selv noteret for fire sejre på stribe. Senest bankede de AaB 3-0 på udebane, ligesom AGF i øvrigt gjorde på hjemmebane to uger forinden.

Dermed er tredjepladsen på spil søndag eftermiddag i Randers, når rivalerne fra syd kører de 45 kilometer op ad E45-motorvejen. Det kræver dog, at hjemmeholdet vinder med mindst to mål. En etmålssejr flytter kun Randers op på siden af AGF med en dårligere målscore.

Der er dog også kun to point ned til niendepladsen, så Randers risikerer også at glide helt ud af top 6 med et nederlag.

Issah Salou og Simon Graves har siddet ude på det seneste, men sidstnævnte fik en times spilletid for reserverne mandag og kan være i spil til AGF-kampen. Mathias Nielsen gjorde comeback mod AaB.

AGF:
Det begynder at ligne noget for AGF. Ikke Champions League og mesterskab, som dansk fodbolds med udtrådte joke går på, så snart holdet vinder tre kampe, men et højt bundniveau og gode chancer for at nå målsætningen om top 6. For selv når det ikke lige kører for holdet, vinder det stadig.

Senest lå kampen mod FC Nordsjælland og vippede, og AGF skulle bruge et par gode redninger fra Aleksandar Jovanovic for at tippe kampen i eget favør. Arkitekten bag var som så ofte før i denne sæson Mustapha Bundu, der stod bag alle holdets mål i 3-1-sejren.

Nu er AGF oppe på seks sejre på stribe, og selv om det ikke engang er den bedste stime i 2019, er det, som om det tæller lidt mere denne gang. I foråret vandt holdet ellers syv kampe i streg, men det var i nedrykningsspillet, og nu er det i den regulære sæson, hvor det blandt andet er gået ud over sidste sæsons nummer tre, fire og seks.

Nicklas Helenius fik comeback mod FC Nordsjælland, så eneste mand, der stadig er på vej tilbage fra en skade, er sommerindkøbet Kevin Diks. Han skulle dog være på træningsbanen.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kopplin, Piesinger, Marxen, Conboy – Kallesøe, Lauenborg, Rømer, Lobjanidze – Egho, Riis

AGF (4-3-3): Jovanovic – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer – Amini, Poulsen, Blume – Bundu, Mortensen, Ankersen

Profilen:
Nicolai Poulsen er fra Randers-egnen, han spillede sin ungdomsfodbold i Randers Freja, og han blev anfører for Randers FC. På søndag løber han ind på det stadion, han kender allerbedst, som udespiller for første gang. Han skiftede i sommer til AGF og har været fast mand i sin nye klub.

Vidste du, at..:
Randers’ stime mod AGF er nu oppe på ti indbyrdes kampe uden nederlag. Den seneste århusianske sejr ligger mere end fire år tilbage, og siden har Randers vundet syv, mens tre er endt uden vinder.

Dom:
Kampene mellem Randers FC og AGF har udviklet sig til et rivalisering, men ikke fordi klubberne har kæmpet om titler eller topplaceringer. Det sidste er dog på spil denne gang, når to af ligaens mest formstærke hold skal i direkte duel om tredjepladsen.

De kan ikke begge holde deres sejrsstime i live, men de kan undgå at tabe. Det vil være et oplagt udfald af et opgør mellem to hold på godt og vel samme niveau, og det er også buddet herfra: Kampen ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus