• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - Brøndby IF

Mesterskabskandidaterne fra Brøndby IF skal i aktion mandag og åbner Superliga-runden med en udekamp mod Randers FC.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 20.15
Spillested: BioNutria Park, Randers
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: 3+
Hashtag: #rfcbif #sldk

Holdnyt:

Læs også: Optakt: Randers FC - Brøndby IF

Randers FC:
Det lykkedes for Randers FC at redde sig i Superligaen sidste sæson, hvor daværende træner Rasmus Bertelsen leverede et stort stykke arbejde. Han er nu hoppet tilbage i en rolle som assistent for Thomas Thomasberg, der er hentet til fra Hobro.

Randers har brugt sommerpausen på at sige farvel til Joni Kauku, Bashkim Kadrii, Jakob Johansson, Eero Markkanen og Hannes Halldorssom, mens et par af klubbens unge spillere er flyttet permanent i førsteholdstruppen, og Randers har hentet Patrik Carlgren og Emil Riis Jakobsen.

Så det ligner en sommer, hvor Randers på papiret er blevet lidt svagere.

Klubbens testkampe er ikke gået godt - Randers har tabt til Silkeborg, AaB og SønderjyskE.

Michael Boman sidder på skadeslisten, det samme gør Kasper Enghardt.

Brøndby IF:
Sidste sæson sluttede ikke, som Brøndby havde håbet, da klubben fra Vestegnen måtte nøjes med et sæt sølvmedaljer efter at have ført Superligaen det meste af foråret.

Nu skal Brøndby så forsøge at glemme sidste sæsons skuffende afslutning, og det sker med lidt ændringer i truppen.

Frederik Rønnow er blevet solgt til tysk fodbold, mens angriber Teemu Pukki har forladt klubben på en fri transfer. Ud er også røget Jan Kliment og Besar Halimi, hvis lejeaftaler er udløbet, mens Gustaf Nilsson er blevet solgt til Vejle og Svenn Crone til Silkeborg. Ind er kommet Marvin Schwäbe, Jens Martin Gammelby, Dominick Kaiser, Ante Erceg og Mikael Uhre. Så altså nogle nye ansigter.

Brøndby har stadig stor styrke i kontinuiteten, hvor Röcker, Nørgaard og Mukhtar sikrer, at der stadig er en rygrad på plads på holdet.

Hany Mukhtar har døjet med en skade i opstarten, og han er ikke med i opgøret. Kevin Mensah sidder ude med en længerevarende skade, og han er derfor ikke med. Klar til at spille kan forsvarsspiller Joel Kabongo være - den store centerback spillede de to sidste testkampe fra start for Brøndby, der blandt andet vandt 3-0 over St. Pauli.

Testkampene er gået ganske fint for Brøndby, der har vundet tre kampe, spillet en uafgjort og tabt en enkelt.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Marxen, Conboy - Allansson, Poulsen, Lauenborg, Lobjanidze - Mølvadgaard, Riis

Brøndby IF (4-3-1-2): Schwäbe - Larsson, Kabongo, Röcker, Jung - Vigen, Nørgaard, Tibbling - Kaiser - Wilczek, Erceg

Profilen:
Den nye Brøndby-angriber Ante Ercog har været varm i testkampene og har scoret godt med mål. Det er tydeligt at se, at han har en fin målnæse, hvilket Brøndby naturligvis også skal bruge i jagten på guldet denne ssæon.

Vidste du, at...:
I syv kampe i træk har Brøndby IF ikke tabt til Randers FC, når de to hold har mødt hinanden i Randers. Vi skal helt tilbage til september 2012 for at finde seneste Randers-sejr. Dengang vandt holdet med 3-2 over Brøndby.

Dom:
Der er ingen tvivl om, at Brøndby IF er store favoritter. Dels har Brøndby en bedre trup end Randers, dels har holdet i testkampene set ud til at være længere fremme end Randers.

Randers skal ud fra en god organisation på banen forsøge at stække Brøndby, mens Brøndby med et par nye folk i startopstillingen skal forsøge at få skovlen under Randers og komme godt fra land.

Vi tror på, at Brøndby trækker det længste strå og vinder en forholdsvis sikker sejr på 3-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.