• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - Brøndby IF

Randers kom skidt fra start i Superligaen, mens Brøndby omvendt vandt sikkert over Silkeborg. Hvem har mest held i sprøjten på søndag?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #rfcbif #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Spillet var ikke specielt godt, da Randers FC søndag tabte med 1-2 ude mod SønderjyskE. Nu skal Thomas Thomasbergs mandskab forsøge at komme på pointtavlen, når holdet får besøg af Brøndby.

Til det opgøret kan cheftræneren fortsat være uden Johnny Thomsen, André Rømer og Simon Graves Hensen. For Johnny Thomsen og André Rømer gælder dog, at de må være tætte på at være klar, da de begge var udtaget til mødet med SønderjyskE, uden dog at komme blandt de 18 i kamptruppen.

Cheftræneren har ikke nye rapporterede skader, og derfor handler det for kronjyderne om at få noget med fra opgøret mod Brøndby IF, så man står med point efter de første par kampe i sæsonen.

Brøndby IF:
De kom godt fra land i Europa League-kvalifikationen og fulgte det op i Superligaen med en sejr over Silkeborg, men torsdag var det lige ved at gå galt, da Brøndby spillede returopgør mod FC Inter Turku. Her tabte det danske mandskab med 0-2 og var bare en enkelt scoring fra at ryge ud.

Nu skal Niels Frederiksens hold omstille sig og gøre sig klar til Superligaen, hvor der på papiret venter en svær kamp mod Randers.

Frederiksen er uden den langtidsskadede Joel Kabongo, men så får han i stedet Simon Hedlund tilbage fra karantæne.

Ellers er det kun Hany Mukhtar, der har et efterslæb på skadesfronten, og dermed har den tidligere U21-landstræner størstedelen af sin trup til rådighed.

Besar Halimi er ikke med, for han kigger sig om efter en ny klub, mens Ante Erceg heller ikke ventes at være med.

Karantæne:
Randers FC: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Piesinger, Marxen, Conboy - Kallesøe, Hammershøy-Mistrati, Lauenborg, Lobjanidze - Egho, Kamara

Brøndby IF (4-3-3): Schwäbe - Gammelby, Hermannsson, Arajuuri, Jung - Vigen Christensen, Radosevic, Kaiser - Hedlund, Wilczek, Tibbling

Profilen:
Hjörtur Hermannsson bliver en meget vigtig spiller denne sæson for Brøndby IF, hvor han skal tage masser af ansvar i det centrale forsvar. Også fordi Paulus Arajuuri har åbnet for, at han måske vil prøve noget andet, og at han i øvrigt har en kontrakt, der løber ud ved årsskiftet. Hermannsson skal også gøre dem omkring sig bedre, og det er en spændende opgave, han er på denne sæson.

Vidste du, at..:
Brøndby har normalt et godt tag på Randers. Således har kronjyderne ikke vundet de sidste 11 opgør mellem de to hold. Vi skal altså helt tilbage til september 2014 for at finde seneste Randers-sejr over Brøndby.

Dom:
Efter en dårlig start på sæsonen for Randers FC, vil man gerne i gang og se de første point tikke ind på kontoet. Det bliver dog et svært opgør for Randers, der møder Brøndby, som kom godt fra start med en sejr hjemme over Silkeborg.

Men der er muligheder for Brøndby, for holdet kommer fra en rejse til Finland torsdag, hvor man var på hælene og flirtede med exit. Så det kan være med trætte stænger, Niels Frederiksens mandskab møder op i Randers.

Derfor er det sandsynligt, at Thomas Thomasbergs mandskab får noget med fra mødet mod Brøndby. Vi tror, det ender med en pointdeler, som begge klubber nok kan leve med. 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.