2016-12-11 11:03

I dette opgør kan Esbjerg spille sig væk fra at overvintre på sidstepladsen, mens Randers kan gøre sig sikre på en plads i top fire over vinteren. Men hvem vinder dette rent jyske opgør?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 13.00
Spillested: BioNutria Park Randers
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Eurosport 2
Twitter: #RFCEFB #sldk

Holdnyt:

Randers FC:
I seneste spillerunde blev det til et spinkelt nederlag på 1-0 i Telia Parken til FC København. Det var en kamp, hvor hjemmeholdet havde det meste af både spil og chancer, og derfor vil Randers-mandskabet være klar til at revanchere sig i kampen mod Esbjerg. Holdet er to point foran Lyngby og tre point foran SønderjyskE, så hvis de skal være sikre på at overvintre på en plads i top fire, skal der tre point på kontoen. 

En af de spillere, der skal være toneangivende i kampen, er Kasper Fisker. Randers' højre kant har været en af holdets bedste sæsonen igennem, hvor han med skarpe afleveringer og en stor arbejdsindsats har været garanti for fight i hele efterårssæsonen.

Den eneste spiller i Randers-truppen, der er tvivlsom til kampen, er kantspilleren Mikkel Kallesøe. Han pådrog sig i sejren mod Lyngby for seks kampe siden en hovedskade, og den er han endnu ikke blevet clearet 100 procent fra til at kunne spille. Men ellers har cheftræner Olafur Kristjansson frit valg på alle hylder i Randers.

Esbjerg fB:
Efter det ene point på hjemmebane mod Brøndby i sidste spillerunde blev træner Colin Todd udskiftet med assistenttræneren Lars Lungi Sørensen. Todd havde ellers otte point i holdets seneste fem kampe, men afskedigelsen var ifølge sportsdirektør Ted van Leeuwen ikke resultatmæssig, men fremtidsmæssig, hvor Lars Lung Sørensen passede bedre ind.

Derfor venter der mod Randers en kamp for både spillerne og den nye træner er anderledes i forhold til alle sæsonens tidligere kampe. Lungi har udtalt, at han vil spille hurtigt og direkte, så derfor kan der ske ændringer i både opstilling og i, hvilke spillere, der starter på banen.

Det er dog sikkert, at Lars Lungi Sørensen må undvære mindst tre spillere. Det drejer sig om anfører Jeppe Andersen, Kevin Mensah og Nikolaj Hagelskjær, der alle er skadede til februar 2017. Udover disse tre må den nye træner muligvis undvære Casper Nielsen. U21-landsholdsspilleren udgik i Esbjergs 1-0-sejr over OB og var ikke en del af truppen til kampen mod Brøndby. Til gengæld bliver Andreas Nordvik klar til kampen, selvom han udgik mod Brøndby.

Karantæne:
Randers FC: Ingen.
Esbjerg fB: Ingen.

Bud på startopstillinger:

Randers FC (4-4-2): Halldorsson - Thomsen, Agesen, Fenger, Marxen - Fisker, Poulsen, Allanson, Hendriksson - Ishak, Pourié

Esbjerg fB (4-4-2): Jensen - Brinch, Lund, Nordvik, Lauridsen - Mabil, Palsson, Jørgensen, Paulsen - Söder, Hvilsom

Profilen:
En af de spillere, der har skinnet igennem, på trods af Esbjergs manglende resultater, er kantspilleren Awer Mabil. Der er ingen i Esbjerg, der kan matche hans fart eller evner til at udfordre sin direkte modstander, og de kvaliteter har været afgørende i holdets seneste fem kampe, hvor de har skrabet otte point til sig. Hvis Esbjerg skal gå på vinterpause med et godt resultat, så er det op til Mabil at få brugt sin fart til at true Randers-defensiven, men han skal samtidig være god til at inddrage sine medspillere, så det ikke bliver en enmandshær.

I kampen mod Brøndby var Awer Mabil placeret i angrebet sammen med Robin Söder, men hvis Lars Lungi Sørensen ønsker at spille hurtigt og direkte, så kan Mabils fart på kanten være afgørende for, at der kommer bolde helt frem til Söder, så angriberen kan fortsætte sit måltogt.

Vidste du, at...:
Casper Nielsen, Jeppe Andersen og Robin Söder alle har kontraktudløb til sommer? Kampen mod Randers kan derfor blive de sidste i EfB-trøjen for Nielsen og Söder, hvis de får spilletid, mens Jeppe Andersen muligvis har spillet sin sidste kamp for klubben. Både Nielsen og Andersen har været interessante transfermål for flere klubber, mens Robin Söder med fem mål og et fremtrukket straffespark i sine seneste seks kampe, muligvis har gang i at skyde sig selv af sted til interesserede klubber.

Dom:
Tidligere på sæsonen spillede de to hold 1-1 i Esbjerg, hvor de matchede hinanden nogenlunde lige i spil og chancer. Siden er det blevet til flere sejre til Randers end til Esbjerg i Alka Superligaen, og med Randers seneste nederlag til FC København, vil kronjyderne være meget motiverede for at genrejse sig. 

Samtidig kan et trænerskifte betyde både positive og negative ting. Der ses ofte en trodsreaktion fra spillere, som efter et trænerskifte præstere bedre end tidligere, men hvis den nye træner kommer med for mange taktiske ændringer, kan det være svært for spillerne at vænne sig til det på kort tid.

Der er derfor lagt op til et spændende opgør, som vi på tipsbladet.dk-redaktionen tror ender med en hjemmebanesejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes opgør, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO