• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Optakt: Randers FC - FC Nordsjælland

FC Nordsjælland har store problemer på udebane, mens Randers FC for en stund har fået styr på de bagerste geled. Søndag mødes de to klubber i en direkte duel om at komme væk fra Superligaens kedelige ende.

Af Andreas Arp

Kampfakta:
Kampstart: Søndag kl. 14.00
Spillested: BioNutria Park Randers
Dommer: Jens Maae
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfcsje #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
De første 15 runder har været en pose blandede bolsjer for kronjyderne, der nærmest konsekvent spiller uafgjort, vinder og taber på skift. 

Problemet har særligt været at lukke af defensivt, og det gjorde Thomas Thomasbergs mandskab i forrige runde, da Randers slog rivalerne fra AGF med 2-0 i Aarhus. En stærk præstation af "hestene", der ligesom FC Nordsjælland befinder sig i det store felt af klubber, som hurtigt kan gå fra at være tophold til bundhold - og omvendt. 

18 point har Randers efter de første 15 kampe, og det kaster indtil nu en 10. plads af sig. 

Erik Marxen er ude med karantæne, mens Jannik Skov Olsen, Joel Allanson og Marcus Mølvadgaard sad ude mod AGF. Hvorvidt de tre er blevet deres skader kvit er endnu uvist. Mads Aaquist er også tvivlsom med en lyskeskade.

FC Nordsjælland:
Det er blevet til to udesejre i Europa League-kvalifikationen og én enkelt i Sydbank Pokalen, men i Superligaen har efteråret ikke budt på én eneste sejr på fremmed græs for FC Nordsjælland. 

Seneste udekamp endte 3-3 i Horsens, og nu venter BioNutria Park så for sidste sæsons bronzevindere, der finder dem selv i den tunge ende af tabellen efter de første 15 runder. 

Selvom FC Nordsjælland ligger nummer 11 kan de omvendt berolige sig selv med, at der kun er tre point op til SønderjyskE på fjerdepladsen, så meget kan stadig nå at ske for Kasper Hjulmands unge mandskab, der dog snart skal til at vinde nogle kampe på udebane, hvis de vil gøre sig forhåbninger om en plads i top seks. 

Den skadede Mads "Mini" Pedersen bliver formentlig ikke klar til kampen. Andreas Skovgaard er ude med karantæne

Karantæner:
Randers FC: Erik Marxen
FC Nordsjælland: Andreas Skovgaard

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Enghardt, Bager, Conboy - Kallesøe, Poulsen, Rømer, Lobjanidze - Stokke, Egho

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Bartolec, Nelsson, Hansen, Jenssen - Rygaard, Andersen, Damsgaard - Skov Olsen, Donyoh, Amon

Profilen:
Thomas Thomasberg har succes med norske angribere. Benjamin Stokke scorer trods alt ikke lige så mange mål, som Pål Alexander Kirkevold gjorde det i sidste sæson, men sommerindkøbet viser ind imellem prøvelser på sin målnæse. Scoringen mod AGF var den fjerde i sæsonen for den 28-årige angriber, der formentlig også skal forsøge at gøre ondt på FC Nordsjælland søndag.

Vidste du, at..:
Det er ikke kun i dette efterår, at FC Nordsjælland har haft det svært på udebane. Én enkelt udebanesejr i Superligaen er det blevet til i hele 2018 for FC Nordsjælland. Den faldt i øvrigt den 4. marts og lød på 3-0. Modstanderen: Randers FC.

Dom:
Der er en grund til, at der her efter 15 runder i Superligaen fortsat kun er fem point mellem nummer 13 og nummer fire. Størstedelen af holdene i den bedste række er simpelthen utroligt ustabile og meget svære at blive kloge på. Både FC Nordsjælland og Randers FC er med i det store felt, og det betyder også, at det indbyrdes opgør på søndag nemt kan få tre forskellige udfald.

FC Nordsjællands udebanestatistik gør umiddelbart Randers til smalle favoritter, men det omvendte opgør endte altså 4-1 til Kasper Hjulmands tropper. Buddet herfra lyder på 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus