• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: Randers FC - FC Nordsjælland

Kan FC Nordsjælland fortsætte de gode takter eller tager Randers FC sæsonens første sejr i Superligaen? Der er lagt op til en spændende kamp i Kronjylland søndag middag.

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag 4. august kl. 12.00
Spillested: Cepheus Park Randers
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Max
Hashtag: #RFCFCN #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Det har været en jævn sæsonstart for Randers FC, der har to point på kontoen efter de første tre kampe, hvor klubben har været involveret i ganske målrige opgør. Kronjyderne blev ellers kendt som et lidt kedeligt mandskab i sidste sæson, men efter sommerpausen har der været masser af underholdning i holdets kampe.

Offensivt råder Randers fortsat over Saba Lobjanidze som den store profil, mens sommertilgangen Alhaji Kamara endnu kun har fået et enkelt indhop. Og så er Randers stadig på jagt efter forstærkninger, selvom Vito Hammershøy-Mistrati er kommet til og gået direkte ind på holdet. Klubben har vist interesse i Edgar Babayan, men endnu er en kontrakt ikke kommet på plads.

Kronjyderne jagter også sæsonens første sejr, men Thomas Thomasberg er tvunget til udskiftninger i midterforsvaret efter Simon Piesingers udvisning i seneste kamp.

FC Nordsjælland:
Flemming Pedersen og resten af FC Nordsjælland-holdet har blæst al skepsis omkuld med en glimrende indledning på sæsonen. Selvom flere profiler er forsvundet i løbet af sommeren, har FC Nordsjælland vist sig som et stærkt hold, og indtil videre er det blevet til gode præstationer og seks point i banken.

Kian Hansen har bibragt holdet noget rutine, og trods den unge gennemsnitsalder har Flemming Pedersen flere gode kort på hånden, hvilket blev illustreret i seneste kamp, hvor Godsway Donyoh, Mikkel Damsgaard og Mathias Rasmussen startede på bænken.

Det kan derfor være svært at forudse FC Nordsjællands startelver, men det bliver interessant at se, om Farum-klubben kan bygge videre på succesen so far.

Karantæne:
Randers FC: Simon Piesinger
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kopplin, Nielsen, Marxen, Conboy – Kallesøe, Mistrati, Rømer, Lobjanidze – Egho, Riis

FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen – Aaquist, Mumin, Hansen, Yttergård Jensen – Abu Francis, Steen Christensen, Kofod Andersen – Atanga, Donyoh, Sadiq

Profilen:
FC Nordsjælland er berømt for at skabe dygtige angribere med mål i støvlerne, og nu kan endnu en spiller være på vej i fodsporene på Marcus Ingvartsen, Andreas Skov Olsen og kompagni. Isaac Atanga har lagt godt fra land og kan også blive en udfordring for Randers-forsvaret.

Vidste du, at…:
Der er kun én spiller tilbage i Randers FC fra klubbens seneste sejr over FC Nordsjælland. I november 2016 vandt kronjyderne 2-1 over FC Nordsjælland, og Erik Marxen er den eneste tilbageværende fra de 14 spillere, der var på banen for Randers i den kamp. Siden da har Randers mødt FC Nordsjælland fire gange uden at vinde.

Dom:
FC Nordsjælland har overrasket mange i denne sæson, og det hurtigt spillende mandskab fra Farum kan meget vel blive en seriøs bejler til tip seks i denne sæson. Derfor bliver det ikke nogen let opgave for Randers, der stadig har første sejr til gode i denne sæson.

Vi forventer en åben kamp med scoringer i begge ender, og så trækker FC Nordsjælland muligvis det længste strå i kraft af den dynamiske og spændende offensiv. 1-3.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.