Optakt: FC Nordsjælland - Hobro IK
2016-02-27 11:30

Begge klubber kan øjne de helt sjove pladser i tabellen, men der bliver kun en vinder i forårspremieren på lørdag.

Kampfakta: 
Spillested: BioNutria Park, Randers
Dommer: Peter Kjærsgaard
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
På tv: 16.00 på Tv3 Sport1
Twitter: #rfcsje #sldk
 
Holdnyt:
Randers FC:
Randers har i forberedelserne kunnet vinkle af ved to essentielle ting forud for sæsonen. I træningskampene er det lykkes med både at holde modstanderne fra mange mål og har selv fået banket adskillige kasser ind.

I de seneste seks testkampe er det blevet til fire sejre og to 0-0-kampe og samlet lyder målscoren på imponerende 14-1 - og her skal det tælles med, at man har mødt kvalitetsmodstandere som Shakthar Donetsk og Lokomotiv Moskva undervejs.

Dermed lader det til, at Randers har haft succes med at få lukket af i forsvaret, der i efteråret lukkede for mange mål ind - i alt 26 af slagsen i 18 kampe. 

Den eneste reelle udskiftning på holdet har været, at man har sagt farvel til marginal-angriberen Piotr Parzyszek og erstattet ham med den spændende og store nigerianer  Moussa Maazou, der formentlig skal bruge den første tid i klubben til at lære system og holdkammerater bedre at kende, inden han kan bidrage med afgørende i front.
 

 
SønderjyskE:
Efterårets uden sidestykke store positive overraskelse. Med en fjerdeplads og Europa inden for rækkevidde er det helt på sin plads, hvis der i det stille drømmes om medaljer og europæisk fodbold i Haderslev og omegn. 

Den sædvanlige ambition om "blot" at undgå nedrykning er i hvert fald ikke længere et tema for SønderjyskE, der går ind til et forår, hvor træner Jacob Michelsen kan fortsætte det succesfulde projekt med at løfte klubben langt højere, end hvad der i Superliga-historien har været tradition for. 

Marcel Rømer  og Simon Kroon er nye folk, og specielt svenske Kroon kan der med rette stilles store forventninger til, da den 22-årige kantspiller kommer til som svensk mester med Malmö FF, som han har spillet mere end 50 ligakampe for og med succes også har optrådt på den europæiske scene for.

Pierre Kanstrup og hollandske Kees Luijckx blev begge ramt af småskader i generalprøven mod Esbjerg, men begge forsvarsspillere regnes som startere i lørdagens premiere.

 
Karantæne:
Randers FC: Ingen
SønderjyskE: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2):

Randers FC (4-4-2): Johnsson - Thomsen, Fenger, Agesen, Marxen - Fisker, Keller, Amini, Borring - Lundberg, Ishak
 
SønderjyskE (4-1-4-1):

 
SønderjyskE (4-1-4-1): Skender - Pedersen, Kanstrup, Luijckx, Pereira - Guira - Kroon, Drachmann, Madsen, Absalonsen - Bechmann
 
Profilen:
Simon Kroon er en af de kræfter, der fra SønderjyskEs side håbes på i den offensive del af spillet. Den ihærdige og dygtige kantspiller er med for at udfordre og fodre Bechmann og resten af offensiven med sit chanceskabende spil. 
 
Vidste du, at...:
Randers har ikke tabt til SønderjyskE i de seneste seks møder - to sejre og fire uafgjorte er det blevet til. Men når kampene spilles i Randers har SønderjyskE det ofte svært. Lørdagens kamp er den 10. i Randers og det er hidtil kun blevet til en sejr til gæsterne. 
 
Dom:
Premiere-kampe er ofte specielle, men målt ud fra træningskampene er det et velfungerende Randers-hold, der er klar til succes-jagt i forårets 15 runder. Holdets rygrad er intakt, forsvaret er blevet tømret sammen og angriberne viser skarphed. Selv om det også har være udmærket for Sønderjyske, har målscoringen været knapt så prangende og med mulige skavanker til det centrale makkerpar i SønderjyskE-forsvaret er troen på, at Randers samlet set vil være den stærkeste enhed i forårets første lørdagskamp. Randers FC vinder kampe med 2-0.
 
 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO