• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - FC Helsingør

Foto: Getty Images

Der bliver masser af dramatik i Silkeborg, når de to hold mødes om at undgå nedrykning mandag.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 16.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Slutspil: Alka Superliga Playoff
Dommer: Anders Poulsen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #FCHSIF #SLDK

Holdnyt:

Silkeborg IF:
Gustaf Nilsson blev Silkeborgs store helt, da han fire minutter inde i tillægstiden scorede til 1-1 mod FC Helsingør torsdag aften. Dermed går Silkeborg ind til returkampen om at udngå nedrykning med et udebanemål i bagagen og vished om, at det er Helsingør, der mangler et resultat.

Silkeborg-holdet skal dog finde mere frem, end der blev vist i Helsingør. Klubben spillede ikke nogen god første halvleg og kunne sagtens have været bagud med mere end det ene mål, som Douglas stod for.

Nu er returkampen i Silkeborg mandag, og her har de to hold mødt hinanden to gange tidligere i denne sæson. Det første opgør vandt SIF med 4-1, mens det andet blev vundet af Helsingør med 3-2, efter SIF var foran 2-0.

Til opgøret kan manager Peter Sørensen glæde sig over at have den dygtige højre back Jens Martin Gammelby til rådighed igen, efter han har siddet ude med karantæne i et par kampe, men klubben er formentlig stadig uden angriberen "Alex" og Dennis Flinta, der sidder ude med skader.

FC Helsingør:
De spillede en god kamp mod Silkeborg, skabte rigeligt med chancer og burde have ført med 2-0, da Douglas var helt fri til afslutning med 10 minutter igen af opgøret. Men brasilianeren, der scorede så flot et mål til 1-0, svigtede, og i stedet var det Silkeborg, der kunne smile til sidst.

Målet betyder, at Helsingør nu skal jagte i Silkeborg, fordi klubben ved stillingen 0-0 er bagud på reglen om udebanemål.

Christian Lønstrup var rasende efter kampen, men kan trods alt glæde sig over, at holdet spillede godt og skabte chancer, og kan man bringe det spil med til Silkeborg, har Helsingør gode muligheder for at redde sig.

Andreas Holm er endnu ikke klar til Superliga-fodbold, og så er spørgsmålet, om Anders Holst kan nå at blive en mindre skade kvit. 

Karantæne:
Silkeborg IF
: Ingen
FC Helsingør: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-4-1-1): Friis Jensen - Gammelby, Salquist, Jakobsen, Dahl - Rodic, Sloth, Moro Vendelbo - Skhirtladze - Nilsson

FC Helsingør (4-4-2): Bruhn - Fisch, Gregor, Henriksen, Jørgensen - Mohammad, Olsen, Køhler, Leiria - Douglas, Mortensen

Profilen:
Han har fået meget ris denne sæson, Gustaf Nilsson, men den svenske lejesvend har scoret i Silkeborgs seneste to kampe og har vist, at han har noget kvalitet i front. Det bliver der også brug for mod Helsingør, hvor Silkeborg formentlig skal score en gang eller to, hvis det skal blive til avancement, fordi holdet har svært ved at holde målet rent.

Vidste du, at...:
Silkeborg har haft det svært på hjemmebanen på det seneste, hvor det blot er blevet til én sejr i de sidste syv forsøg. Så opgøret er pivåbent - bestemt ikke afgjort.

Dom:
I første kamp mellem de to hold ramte vi resultatet 1-1, og vi tror igen, det bliver en kamp, hvor begge hold kommer på tavlen. Det er to hold, der har svært ved at holde nullet, og med mindre vi ser et helt andet kampbillede mandag, ændrer det sig ikke.

Så er spørgsmålet, hvem der har mest at byde ind med? I første opgør på banen i Silkeborg var hjemmeholdet klart bedst og vandt altså 4-1, mens Silkeborg også var bedst i den anden kamp i Silkeborg, hvor det dog endte med et nederlag på 2-3, efter holdet var foran 2-0.

Det bliver tæt, men SIF bør have en smule mere kvalitet og redder sig i første omgang, mens FC Helsingør sendes ud af rækken. 2-1 til Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

.iframe-container{
height:0;
padding-bottom:100%;
position:relative;
}
.iframe-container iframe{
height: 100%;
left: 0;
position: absolute;
top: 0;
width: 100%;
}

Superliga

Mere Superliga

Fokus