• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Der venter et spændende og vigtigt opgør, når Silkeborg IF og FC Nordsjælland mødes fredag i dansk fodbolds bedste række. Hjemmeholdet har kniven for struben.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag d. 29. maj klokken 19.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #siffcn #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Som en af de få Superliga-klubber har Silkeborg IF ikke haft hjemsendt sine spillere, og det håber man nu på giver pote i det, der bliver en ekstremt vigtig afslutning på grundspillet. Der resterer to runder, og SIF mangler at møde FC Nordsjælland og SønderjyskE, mens Esbjerg, der er to point foran SIF, mangler AaB og OB.

Det er vitalt ikke at slutte sidst i Superligaen, fordi sidstepladsen ender i en gruppespils-pulje, hvor man får meget svært ved at redde sig. Tog man den nuværende tabel som eksempel, ville SIF have 11 point op til SønderjyskE på tredjepladsen i puljen. Og med kun seks kampe at hente forspringet i.

Kent Nielsen kan også glæde sig over, at pausen har betydet, at venstre back Gustav Dahl er ved at være tilbage efter to års skadeshelvede - han kommer til at være et alternativ fra bænken - mens SIF-træneren også har Mark Brink, Anders Hagelskjær og Vegard Moberg, der alle ikke var til rådighed for SIF i seneste kamp mod AGF, tilbage.

Ude er fortsat Milan Massop og Magnus Mattsson - begge i længere tid - mens målmand Rafael Romo har døjet med en rygskade. Han spillede lørdagens testkamp mod Vejle og bør være klar mod FCN. Det samme gælder Kees Luijckx, der var noget rusten i en den halvleg, han fik mod Vejle, da han døjer med lidt ryg- og ankel-problemer.

Svenn Crone sidder også over mod Nordsjælland, da han er i karantæne. Ude er Shkodran Maholli også, mens Gustav Dahl sidder over, selv om han er helt klar igen efter to års skadespause. Valance Nambishi misser opgøret med en mindre skade. Marc Rochester Sørensen er ikke med, da han ifølge tipsbladet.dk's oplysninger er på vej til svenske Östers IF.

FC Nordsjælland:
Flemming Pedersens mandskab kom flyvende fra start i foråret, hvor man vandt de første tre kampe og senest spillede 2-2 med Brøndby. Og dermed har FCN bragt sig op i top seks med to runder igen.

Udover SIF venter en hjemmekamp mod topholdet FC Midtjylland, så FCN håber sikkert på en sejr mod SIF, der kan være nok til at sikre holdet en plads i mesterskabsspillet.

Modsat modstanderen har FCN haft hjemsendt truppen, og klubben spillede testkamp mod HB Køge i en kamp, der blev spillet over tre halvlege. I startopstillingen havde Flemming Pedersen et par overraskelser. Peter Vindahl-Jensen var i kassen i stedet for Nicolai Larsen. Også Oliver Antman fik chancen fra start, fordi Mikkel Damsgaard var ude. Om de også er med fra start mod Silkeborg, bliver spændende at se.

Mikkel Damsgaard er ret med til Silkeborg, men Flemming Pedersen kaldte ham tirsdag for 50/50 til kampen. Magnus Kofod og Jacob Steen Christensen, der begge missede testkampen i weekenden, er også med i bussen mod det midtjyske.

Det er Jonathan Amon ikke - han er færdig for resten af sæsonen. Også Isaac Atanga og Ibrahim Sadiq er ude.

Karantæne:
Silkeborg IF: Svenn Crone
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Romo - Carstensen, Alves Ibsen, Hagelskjær, Møller - Vallys, Lesniak, Okkels - Madsen, Kaalund - Brumado

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Thychosen, Hansen, Mumin, Yttergård Jensen - Kofod, Rygaard, Diomande - Sulemana, Kudus, Damsgaard

Profilen:
19-årige Mikkel Damsgaard har stået for tre mål og en assist i de første fire kampe i forårssæsonen, og den kommende Sampdoria-spiller har i den grad udviklet sig til en af Superligaens største profiler. Mod Silkeborg kommer han til at få gode arbejdsbetingelser, for SIF er det hold i Superligaen, der har lukket flest scoringer ind. SIF har i øvrigt ikke haft et clean sheet i sæsonen. Dog er forsvarsspillet blevet bedre i de senere kampe.

Vidste du, at..:
Kampene mellem FC Nordsjælland og Silkeborg IF kaldes for El Plastico, fordi begge hold spiller på kunstgræs. Denne gang bliver det altså uden tilskuere på stadion.

Dom:
Det er et vigtigt opgør for begge mandskaber. FC Nordsjælland kan med en sejr booke billet til mesterskabsspillet, mens Silkeborg IF med tre point kan gå forbi Esbjerg fB i tabellen. Med et nederlag kan man omvendt være sikret sidstepladsen, hvis EfB vinder. Så det er klart SIF, der har mest på spil.

Det er dog svært at se, hvordan midtjyderne skal få skovlen under FCN. Farum-klubben er som skabt til det hurtige underlag i Silkeborg, og Flemming Pedersens mandskab spillede fremragende fodbold inden coronapausen og plejer at have et godt tag på Silkeborg.

Det kan godt gå hen og blive et målrigt opgør, for det plejer det, når de to hold spiller. Da holdene mødtes i Farum, endte det 2-2, efter Ronnie Schwartz misbrugte et straffespark sidst i kampen.

Vi tror på en ny målfest. 4-2 til FC Nordsjælland..

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:FCN-stjerne skal til Serie A: Prøver ikke at tænke for meget på det

Læs også:Coronatest i Superligaen: Flere klubber er corona-fri

Læs også:Optimismen spirer i SIF: Eksperter spekulerer i ting - vi arbejder med dem

Læs også:Esbjerg fB-reserve får chancen på ny plads: Det er et sats

Læs også:Endnu en spiller tester positiv for corona i Dynamo Dresden

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020