• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: Silkeborg IF - Hobro IK

Kent Nielsens Silkeborg-mandskab skal forsøge at hente sæsonens første point, når Hobro kommer på besøg fredag aften på JYSK Park.

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag 2. august kl. 19.00
Spillested: JYSK Park, Silkeborg
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #SIFHOB #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Av, av, av. Mandag aften blev det til endnu et nederlag for Silkeborg, og oprykkerne har kun tre dage til restitution og forberedelse, inden det går løs igen fredag aften mod Hobro. Status efter tre runder er tre nederlag og en målforskel på 1-9, så der er nok at arbejde med for Kent Nielsen og kompagni.

Holdet er fortsat ramt af skader til stærke spillere som Gustav Dahl, Magnus Mattsson, Jeppe Okkels og Marc Rochester Sørensen, men de to sidstnævnte kan måske nå at blive klar til opgøret mod Hobro.

Endnu er den hollandske back Milan Massop ikke blevet præsenteret i klubben endnu, og det er tvivlsomt, at han er klar til en startplads, hvis han skriver kontrakt med klubben i løbet af denne uge.

Det handler i høj grad om for Silkeborg at sikre sig defensivt og undgå et nyt stort nederlag.

Hobro:
Peter Sørensen vender tilbage til den hjemmebane, han blev fyret fra for et år siden, og han kommer på besøg som ubesejret i denne sæson. Hobro har spillet tre uafgjorte kampe og dermed bevist, at holdet er svært at lægge ned.

Der er dog visse usikkerheder ved Hobro-mandskabet, for anfører Jonas Brix-Damborg har pådraget sig en langvarig skade, og det bliver svært at undvære ham. Derudover er Jacob Tjørnelund ude et par uger, mens Mads Hvilsom misser de kommende måneder. 

Amerikaneren Yosef Samuel kan blive aktuel, hvis han præsenteres i klubben inden kampstart, men ellers skal udeholdet forsøge at bygge videre på den fornemme præstation mod Randers, hvor man var tæt på sejren. Pål Kirkevold, Edgar Babayan og Emmanuel Sabbi er stadig vigtige folk for helheden, og endnu er de ikke blevet solgt. Det kan blive afgørende for Hobro.

Karantæne:
Silkeborg: Ingen
Hobro: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg (4-4-2): Hedvall – Crone, Jakobsen, Alves Ibsen, Møller – Lesniak, Kaalund, Madsen, Vallys – Schwartz, Maholli

Hobro (4-4-2): Bøge – Bøge, Ahmedhodzic, Minor, Tjørnelund – Sabbi, Cappis, Pedersen, Babayan – Kristoffersen, Kirkevold

Profilen:
20-ørige Oscar Hedvall har fået en hård start på livet som Superliga-målmand, og Silkeborg-keeperen kommer igen under pres fredag aften, når Hobros stærke offensivspillere med Pål Kirkevold i front kommer blæsende. Hedvall har lukket ni mål ind i de første tre kampe, så en stærk præstation vil være godt for selvtilliden hos både ham selv og holdet.

Vidste du, at…:
Silkeborgs dårlige sæsonstart med nul point og en målforskel på minus otte er ikke den værste, der er set i Superligaen. Tidligere har andre klubber indledt dårligere – eksempelvis Esbjerg, der i sæsonen 16/17 indledte turneringen med tre nederlag og en målforskel på 1-10.

Dom:
Når man kigger på trupkvalitet, præstationerne indtil videre og den formodede selvtillid på de to hold, bør Hobro være favorit. Ganske vist er Silkeborg på hjemmebane med kunstgræsunderlaget som en fordel, men det ændrer ikke på, at Hobro godt kan tage sejren.

Offensiven med Sabbi, Babayan og Kirkevold er en mundfuld for de fleste hold, og derfor tror vi på en sejr til udeholdet. Det kunne godt ende 1-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus