• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - Randers FC

Optakt: Silkeborg IF - Randers FC

Randers kan sætte en negativ klubrekord, når holdet gæster Silkeborg, der ligesom Randers kæmper for at nå med i top seks.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 13.00
Spillested: Mascot Park, Silkeborg
Dommer: Lars Christoffersen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sifrfc #sldk

Få spilforslag til kampen - klik her

Holdnyt:

Silkeborg IF:
Silkeborg IF blev blæst ud af Nordjyske og tabte torsdag med 0-5 til AaB, ikke mindst på grund af fire kasser af Rasmus Thellufsen. Nu skal SIF tilbage på hesten, og selv om det kan være svært efter et stort nederlag, er det også værd at huske på, at Peter Sørensen lod flere af sine normale startere sidde over. Således var hverken Gustav Dahl, Dennis Flinta, Sammy Skytte, Ibrahim Moro og Nicklas Helenius i startopstillingen. De vender tilbage til opgøret mod Randers. Eneste lyspunkt i kampen var 17-årige Jeppe Okkels, der ligner en potentiel dygtig spiller fremover.

Silkeborg kommer fra en Superliga-kamp mod netop AaB, hvor det blev til et noget skuffende nederlag på 0-3. Efter en god periode for klubben fra Søhøjlandet er det nu tid til at rejse sig, og det skal ske mod et Randers-mandskab, der har tabt seks kampe i streg.

Peter Sørensen kan være uden Nicolaj Agger, der er skadet, mens Davit Skhirtladze er i karantæne. Den georgiske angriber har en karantænedag fra DBU Pokalen, som er blevet overført til Superligaen på grund af Silkeborgs exit fra turneringen. Silkeborg skal vinde kampen, hvis der skal holdes fast i drømmen om top seks.

Randers FC:
Olafur Kristjansson og Randers FC havde et glimrende efterår, hvor især starten var god. Afslutningen bød på fire nederlag i træk, og den form har klubben taget med ind i foråret. Seks nederlag i træk er det i alt blevet til for Randers, der nu er i fare for at ryge ud af top seks.

Klubben mistede Mikael Ishak i vinterpausen, og indtil videre er Randers gået fra begge opgør i foråret uden at score.

Det skal der laves om på nu, og Olafur Kristjansson håber ganske givet, at det allerede sker mod Silkeborg.

Klubben er uden en langtidsskadet Brandur Hendriksson, mens angriber Nikola Djurdic indtil videre ikke har været med i truppen grundet en mindre skade. Mikkel Kallesøe er også fortsat ude.

Karantæne:
Silkeborg IF: Davit Skhirtladze
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-4-2): Nørgaard - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Dahl - Skov, Moro, Skytte, Scheel - Albers, Helenius

Randers FC (4-4-2): Halldorsson - Thomsen, Fenger, Agesen, Fischer - Fisker, Allansson, Kauko, Lundholm - Lundberg, Pourié

Profilen:
Marvin Pourié har en fortid i Silkeborg IF, og han har tidligere fortalt vidt og bredt om, at han er den bedste spiller, klubben nogen sinde har haft. Det skal blive interessant at se, hvordan de i SIF tager imod den bedste spiller, klubben nogen sinde har haft.

Vidste du, at..:
Taber Randers opgør nummer syv i træk, vil det være klubrekord. Aktuelt har klubben tangeret rekorden på seks nederlag i streg, så Olafur Kristjansson og tropperne vil være opsat på ikke at lade det ske.

Dom:
Opgøret bliver yderst interessant, for begge klubber har meget at vinde i kampen. Randers er ved at tabe den top seks-placering, der så så sikker ud for to-tre runder siden, og derfor er det nu, hvis det ikke skal ende med en stor skuffelse.

For SIF handler det om at tage en sejr og så eller sse på, hvordan de andre top seks-bejlere gør det. Det er i hvert fald fortsat en mulighed. 

Silkeborg har vist styrke på hjemmebanen og har ikke tabt et opgør på hjemmebanen siden august, og samtidig kommer Randers til opgøret med seks nederlag i streg. Vi tror på, at Randers' dårlige form fortsætter, og at Silkeborg vinder en tæt, tæt kamp med 1-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Optakt: AaB - Hobro IK

Hobro IK skal vinde i Aalborg for ikke at skulle spille for livet mod Vejle Boldklub.

Mere Superliga

Fokus