• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - SønderjyskE

Optakt: Silkeborg IF - SønderjyskE

Begge hold er godt kørende før den næstsidste runde i Superligaens efterår.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 18.00
Spillested: Mascot Park, Silkeborg
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport 2
Twitter: #SIFSJE #sldk

Holdnyt:

Silkeborg IF:
Peter Sørensen og Silkeborg IF fik tre vigtige point hjemme mod FC Midtjylland, hvor lokalrivalerne blev sendt hjem til Herning med et nederlag på 1-2. Der var ellers ikke meget, der i første halvleg tydede på, at SIF skulle have point: Der stod FCM på det hele, og Jess Thorups mandskab var decideret uheldig med ikke at komme på tavlen. Men Peter Sørensen fortjener kredit, for han pillede Mikkel Cramer, venstrebacken, ud allerede i første halvleg efter en kamp, hvor Cramer havde store problemer.

Det gav ro på SIF's forsvarsspil, og i anden halvleg scorede klubben altså to gange og vandt.

Cramer kan meget vel være tilbage i startopstillingen, for han har trods alt spillet et flot efterår, selv om kampen mod FCM ikke var god. Peter Sørensen må dog gruble lidt over midtbanekonstellationen, hvor Mikkel Vendelbo sad ude med en mindre skade mod FC Midtjylland, og hvor den vigtige Ibrahim Moro måtte udgå af kampen med en skade i knæet. Den skade lader dog ikke til at være så slem som frygtet, men der er stadig tvivl, om han kan være med fra start mod SønderjyskE. Moro er dog meldt klar til truppen.

SønderjyskE:
Siden sidst er Jakob Michelsen blevet bekræftet som kommende Hammarby-træner, og det betyder, at den dygtige danske træner mod Silkeborg har sin næstsidste kamp som SønderjyskE-træner.

Klubben er inde i en fin stime, der har budt på masser af point, og klubben ligger fortsat til en slutspilsplads trods uafgjort senest mod AaB. 

Johan Absalonsen blev ikke klar til kampen mod AaB, men det er muligt, at nogle fridage har gjort, at han kan spille mod Silkeborg. I hvert fald er den lynhurtige kantspiller med i truppen.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-4-2): Nørgaard - Gammelby, Flinta, Jakobsen, Cramer - Skov, Vendelbo, Skytte, Scheel - Skhirtladze, Helenius

SønderjyskE (4-1-4-1): Fernandes - Pedersen, Kanstrup, Luijckx, Dal Hende - Drachmann - Kroon, Madsen, Rømer, Kløve - Uhre

Profilen:
Marc Dal Hende over for Silkeborgs højre side med Robert Skov og Jens Martin Gammelby, der nok begge har deres forcer offensivt, selv om især Jens Martin Gammelby har leveret et solidt defensivt stykke arbejde. Dal Hende er farlig, for han kommer med meget frem, er giftig med hovedet, når han kommer i feltet, og så er han ikke blev for at afslutte ude fra. Det bliver interessant at se, hvordan SIF lukker ned for Dal Hende.

Vidste du, at...:
Nicklas Helenius er AaB-ejet og udlejet til Silkeborg IF, og måske fortryder de i øjeblikket i Aalborg, at Helenius ikke er at finde i klubben. For Helenius laver mål og står nu noteret for seks kasser i sæsonen. Og for at gøre ondt værre har AaB's egne angribere ikke scoret i Superligaen de sidste par måneder, som det fremgår af dette tweet.

Dom:
Det kan godt gå hen og blive en yderst interessant kamp mellem to hold, der er godt kørende. Hjemmeholdet har selvtillid, når der spilles på eget græs, mens SønderjyskE er et af de stærkeste hold i årets Superliga.

Hvis Ibrahim Moro ikke spiller, vil det være et slag for Silkeborg - specielt hvis Mikkel Vendelbo ikke bliver klar - og så er spørgsmålet, om Peter Sørensens mandskab kan stå imod et fysisk stærk SønderjyskE-hold.

Denne kamp kan godt have tegning til at blive underholdende med to hold, der kommer hurtigt frem over banen og har offensive spillere, der kan skabe noget på egen hånd. Vi tror på en pointdeling i Silkeborg: 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus