• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: SønderjyskE - AGF

Foto: Getty Images

I forårets første Glen Riddersholm-derby jagter AGF fortsat top 6, mens SønderjyskE jagter den første sejr under den nye træner.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjeagf #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Der er ingen andre hold i Superligaen, der har ventet lige så længe på en sejr som SønderjyskE. Vi skal helt tilbage til begyndelsen af november for at finde den seneste, og i mellemtiden har holdet spillet seks kampe. Syv, hvis man tæller pokalopgøret mod Esbjerg fB med.

Senest tabte holdet 0-2 til Vejle Boldklub i Glen Riddersholms debut for SønderjyskE, og dermed er der nu seks point op til AaB i top 6. Det tyder på, at det løb er kørt med bare fem spillerunde tilbage og fem konkurrenter, der skal overhales.

Der er dog stadig al mulig grund til at jagte point alligevel, for de bliver afgørende for, om SønderjyskE skal spille de modbydelige playoffkampe for at undgå nedrykning, eller om holdet kan spille for at komme i Europa League sidst på sæsonen.

Riddersholm har en håndfuld skader at bekymre sig om før gensynet med sin seneste arbejdsgiver. Alexander Bah, Niki Zimling, William Tchuameni, Nicholas Marfelt, Teit Jakobsen og Mads Hvilsom er alle ude af opgøret. Til gengæld kan den nye angriber Senad Jarovic få debut - han er med i bruttotruppen.

AGF:
Det er de færreste sejre, der er direkte ubrugelige, men nogle er alligevel vigtigere end andre. Tag eksempelvis AGF’s 2-0-sejr over Esbjerg fB i forårspremieren.

Havde holdet tabt den, ville EfB i hvert fald have været utænkelige at hente, inden grundspillet slutter, og top 6 ville i det hele taget have været langt væk. Men nu vandt AGF jo, og lige pludselig har holdet kun ét point op til AaB på sjettepladsen.

Mod Esbjerg fik alle fire januarindkøb debut og alle fire i startopstillingen: Kamil Grabara, Alexander Munksgaard, Frederik Tingager og Patrick Mortensen. De gjorde et sted mellem fin og fremragende figur og må være i spil til endnu en startplads mod SønderjyskE.

Til gengæld måtte David Nielsen se bort fra Dino Mikanovic, Mustapha Bundu, Ryan Mmaee, André Riel og Martin Spelmann i årets første kamp. AGF oplyste ikke, hvilke af dem der var skadet, og hvem der bare var siet fra, men man må gå ud fra, at mindst et par af de nævnte spillere heller ikke er med i Haderslev fredag aften.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Mielitz – Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Simonsen – Rømer, Ekani,  Rojas – Absalonsen, Lieder, ”Greko” Jakobsen

AGF (4-4-1-1): Grabara – Munksgaard, Tingager, Backman, Højer – Lunding, Stage, Amini, Ankersen – Sana – Mortensen

Profilen:
Det er fristende at nævne Glen Riddersholm, der får besøg af sin gamle klub, men hans velmagtsdage på grønsværen ligger vist nogle år tilbage. I stedet kunne man jo nævne Mart Lieder. Han kommer i menneskehænder og -hoveder i AGF’s høje midterforsvar, der kvalte ethvert anløb til farlige Esbjerg-angreb i første forårsrunde, og SønderjyskE har brug for et mål efter nu tre runder uden..

Vidste du, at..:
Glen Riddersholm har i sin trænerkarriere mødt AGF ni gange og vundet fem, tabt tre og spillet én uafgjort. David Nielsen har også mødt SønderjyskE ni gange: seks sejre og tre uafgjorte.

Dom:
Man skal passe på med at konkludere noget efter bare én forårskamp, men man kan sige så meget, at pilen peger mere op for AGF end SønderjyskE før fredagskampen. Holdet er tæt på top 6 og burde være fyldt med motivation og selvtillid efter en overbevisende forårspremiere mod Esbjerg.

Herfra lyder buddet, at medvinden er nok til at holde AGF’s sejrsstime i live. De hvide vinder 1-2 i Haderslev.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus