• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: SønderjyskE - AGF

Krisen kradser i AGF, der dog kan tage til Haderslev med en ganske forrygende statistik mod SønderjyskE. Hvem vinder mandag aften?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag 12. august kl. 19.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #SJEAGF #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Sønderjyderne led sæsonens første nederlag, da det i seneste runde blev til 1-2 hjemme mod FC København. Men igen fik Glen Riddersholms spillere vist både mod og tænder og virker i det hele taget som et hold, man godt kan regne ind i Top 6-kampen.

De syv point på kontoen rakte før denne spillerunde til en delt tredjeplads, og der er alt mulig grund til at have rank ryg hos de lyseblå. Både holdets samlede kvalitet og bredden er styrket, og Glen Riddersholm lader til at have fundet sin ønskede startopstilling. Det er slut med de mange rotationer, som prægede dele af den seneste sæson. 

Nyindkøbene Mads Albæk, Patrick Banggaard og Rilwan Hassan ligner sikre kort, når træneren blender sin opstilling, men imens, at Albæk og Hassan har leveret, virker det fortsat til, at Patrick Banggaard endnu har til gode at finde sig helt til rette i det centrale forsvar, hvor han har sendt hollandske Kees Luijckx på bænken.  

AGF:
En katastrofe.

Så klart udtrykte træner David Nielsen sig efter mandagens nederlag til Lyngby. AGF står med bare ét point efter de fire første kampe i en sæson, hvor målet endnu engang er en placering blandt de seks øverste i grundspillet. 

Krisestemningen er brudt ud omkring AGF, hvor spillere og ledere har svært ved at pege præcis på, hvorfor kollektivet svigter. Et hold med så meget fokus på sig er nødsaget til at leve med presset internt og udefra. Men alt andet lige er det er det formentlig et mentalt meget skrøbeligt hold, der mandag aften kan se, at hullet til de øverste hold er blevet endnu større. 

AGF må og skal have point for dels at rette moralen og dels for styrke sig i tabellen.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Bah, Gartenmann, Banggaard, Marfelt - "Greko", Albæk, Rojas - Hassan, Lieder, Absalonsen

AGF (4-5-1): Ekselinen – Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Højer Nielsen – Bundu, Amini, Poulsen, Blume, Thorsteinsson – Mortensen 

Profilen:
Zach Duncan fik AGF-debut på Lyngby Stadion med 20 minutter igen, selv om stadion-speakeren Amanda Bodenhoff aldrig opdagede det. Selv om australieren ikke formåede at gøre noget forskel i forhold til kampens resultat, viste han ganske lovende takter, da AGF forsøgte at vende det truende nederlag. Den bare 19-årige midtbanespiller viste flere gange prøver på sit drive med bolden og var i et enkelt tilfælde ganske tæt på - med hurtige driblinger at bryde igennem Lyngby-forsvaret. Den unge Duncans mod og iver kan måske være det AGF får brug for i jagten på sæsonens første sejr. 

Vidste du, at…:
AGF har en virkelig god statistik mod SønderjyskE i de seneste sæsoner. Således vandt AGF samtlige fire kampe mod Sønderjyske i den seneste sæson og har i alt en stime på fem sejre i træk over modstanderen. Mindre overbevisende har det bestemt ikke været, når man snævrer statistikken ind til kampene i Haderslev. For her har AGF vundet de seneste tre kampe og har ikke tabt i de seneste syv opgør. 

Dom:
SønderjyskE har vist ganske stor styrke i sæsonstarten og har fået godt gang i offensivspillerne Mart Lieder og Christian "Greko" Jakobsen, der sammen med Mads Albæk begge har nettet to gange. Noget mere sløjt ser det ud for AGF-offensiven, hvor den seneste sæsons topscorer Patrick Mortensen endnu ikke har fået hul på bylden, imens at holdets andre målslugere som Jakob Ankersen og Tobias Sana i øjeblikket er ude af startopstillingen - og Jens Stage nu kriger og scorer hos FCK. 

På trods af AGFs fornemme statistik mod SønderjyskE, er det svært ikke at tippe favoritrollen over til et SønderjyskE-hold, der med nyindkøb som Mads Albæk, Patrick Banggard og Rilwan Hassan har styrket holdets kvalitet. Det rammer AGF mandag aften, hvor Aarhus-holdets krise kommer til at fortsætte. SønderjyskE vinder 2-1

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus