• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: SønderjyskE - Esbjerg fB

Foto: Getty Images

Der er bundbrag i det sydlige Jylland søndag eftermiddag, hvor begge hold er på jagt efter genoprejsning.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sjeefb #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Det står skidt til i SønderjyskE. Cheftræner Glen Riddersholm erkendte efter 3-0-nederlaget til Randers FC i seneste runde, at holdet er i krise, og han slog samtidig fast, at al snak om og arbejde med udvikling af spillestilen må ophøre. Nu drejer det sig kun om at få resultater på den korte bane, så holdet overlever i Superligaen.

SønderjyskE har bare fået ét point ud af de seneste seks spillerunder, og det er den form, der har gjort holdet til nedrykningskandidat. Dets seneste sejr var tilbage i begyndelsen af oktober, da det slog Esbjerg fB, som også venter i denne runde.

Netop EfB er et af de mandskaber, som SønderjyskE skal sørge for at holde under sig, hvis Riddersholm og co. vil overleve. Der er aktuelt seks point derned, så det giver sig selv, at der er stor forskel på, om SønderjyskE holder eller udbygger det forspring – eller om EfB barberer det end til tre.

Anfører Marc Pedersen sidder stadig ude med sin korsbåndsskade, mens også Teit Jacobsen er afskrevet for i år. Viceanfører Johan Absalonsen sidder ligeledes over, men håber at være tilbage i næste runde. Desuden afsoner Alexander Bah karantæne.

Esbjerg fB:
Vestjyderne led en tung skæbne i seneste runde. De havde spillet en fornuftig kamp mod AGF, og unge Patrick Egelund havde udlignet i det 84. minut med sit første seniormål i karrieren. 1-1 hjemme mod AGF ville bestemt være et brugbart resultat efter sejren over Silkeborg IF i den foregående kamp, men i overtiden hamrede Mustafa Amini bolden i mål. Og så vandt gæsterne.

Det lignede den klassiske historie om et bundhold, der er fint med spillemæssigt, men lige præcis ikke får det eller de point, det havde gjort sig fortjent til. Sådan har det været mange gange for EfB i denne sæson, og som holdets placering i tabellen viser, er det det stof, nedrykninger er gjort af.

Esbjerg har 13 point for 18 kampe, og hvis Superligaen sluttede nu, ville holdet rykke ned. Der er dog kun to point op til Hobro IK og dermed potentielt to playoffkampe, når slutspillet er færdig.

Esbjerg-truppen skulle være skades- og karantænefri, men anfører Markus Halsti mistede sin plads i midterforsvaret mod AGF. I stedet spillede Jeppe Brinch, og cheftræner Lars Olsen talte bagefter om, at han gerne ville have en med fart i fødderne. Det har Halsti ikke fået mere af siden sidst, så mon ikke Brinch får genvalg?

Karantæne:
SønderjyskE: Alexander Bah
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-2-3-1): Mirkovic – Gartenmann, Luijckx, Banggaard, Simonsen – Albæk, Jonsson – Hassan, ”Greko” Jakobsen, Rojas – Lieder

Esbjerg fB (4-4-2): Højbjerg – Anyembe, Austin, Brinch, Lauridsen – Kristensen, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko – Dauda, Yakovenko

Profilen:
Nikola Mirkovic fik endelig chancen i Superligaen for SønderjyskE i seneste runde, og inden der var gået 14 minutter, havde han scoret et komisk selvmål. Meget bedre blev det ikke i løbet af kampen, der endte 3-0 til Randers. Men trods skrækdebuten holdt Glen Riddersholm efterfølgende fast i, at Mirkovic står foran Sebastian Mielitz i øjeblikket.

Vidste du, at..:
De to cheftrænere har klaret sig præcis lige så godt mod deres kommende modstandere: Begge har fået 2,0 point i gennemsnit pr. kamp. Ridderholm har mødt EfB 21 gange, og Olsen har mødt SønderjyskE syv gange.

Dom:
Begge hold går ind til kampen med en skrækkelig formkurve, så hvis de tager en tøvende tilgang, er der en god forklaring. Hverken SønderjyskE eller Esbjerg kan ret godt leve med et nederlag.

De vestjyske gæster kommer dog med en lille pil op efter sejren over Silkeborg og den fine præstation (trods nederlaget) mod AGF. Der udnytter de til at tage en smal sejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020