• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - FC København

SønderjyskE og FC København er begge ubesejrede i denne sæson. Kan Haderslev-klubben drille de danske mestre i lørdagskampen?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #sjefck

Holdnyt:
SønderjyskE:
Syv point, en fjerdeplads og ubesejret. Det er status for SønderjyskE efter sæsonens første tre kampe, og det må siges at være mere end godkendt for Glen Riddersholms mandskab.

Nu venter den første rigtig store test mod én af mastodonterne i ligaen og dermed også en styrkeprøve. 

SønderjyskE har høstet mange roser for deres ageren i transfervinduet, og det har ikke bare set godt ud på papiret for de ambitiøse sønderjyder. Rilwan Hassan, Patrick Banggaard og i særdeleshed Mads Albæk er kommet stærkt fra start i den lyseblå trøje.

Transferugen i Haderslev har budt på en udlejning af midtbanespilleren Rasmus Vinderslev, der gør 2019 færdig i Vendsyssel FF. Vinderslev har samtldig forlænget sin kontrakt med SønderjyskE.

Anfører Marc Pedersen er stadig på skadeslisten. Til gengæld kan man i Haderslev glæde sig over, at Marcel Rømer er blevet sin skade kvit og glider tilbage i truppen mod FC København.

FC København:
Veludført arbejde.

Sådan må man betegne FC Københavns sæsonstart. De danske mestre har ikke imponeret i en sådan grad, at man har siddet tilbage med åben mund og polypper, men de første tre Superliga-kampe har kastet ni point af sig, og holdet er videre i Champions League-kvalifikationen efter samlet sejr over The New Saints. Onsdag vandt et reservespækket FCK-mandskab 1-0 i Telia Parken.

Forude venter to kampe mod Røde Stjerne i Champions League-kvalifiaktionen, og de er alt andet end lige noget mere afgørende end lørdagens opgør i Haderslev, så spørgsmålet er, om Ståle Solbakken sparer et par af nøglespillerne mod SønderjyskE? Der trækkes store veksler på truppen i øjeblikket. 

FCK har i ugens løb fået tilgang af en gammel kending i form af Bryan Oviedo, der er tilbage i den danske hovedstad efter en årrække i England, samt den spanske offensivspiller Pep Biel. De er begge med i truppen mod SønderjyskE. Det samme er Rasmus Falk, der dermed er klar igen efter sin skade. 

Skadeslisten består af Robert Mudrazija, Stephan Andersen, Nicolai Boilesen og Andreas Bjelland. Sidstnævnte har pådraget sig en mindre skade og misser lørdagens kamp. 

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen 
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Bah, Gartenmann, Banggaard, Marfelt - "Greko", Albæk, Rojas - Hassan, Lieder, Absalonsen

FC København (4-4-2); Grytebust - Varela, Nelsson, Papagiannopoulos, Bengtsson - Holse, Zeca, Stage, Fischer - Wind, N'Doye

Profilen:
I FC København er man naturligvis kede af at have mistet sidste sæsons Superliga-topscorer i Robert Skov, men der er næppe tvivl om, at der i øjenkrogen hos Carlo Holse gemmer sig antydningen af krokodilletårer. Robert Skovs exit er nemlig Holses store chance for at bevise sit værd i FCK, og hver kamp er en eksamen for ham i øjeblikket. Mod AC Horsens misbrugte Carlo Holse et par store chancer.

Vidste du, at..:
I sin bare tredje kamp for FC København mødte Bryan Oviedo SønderjyskE. I maj 2010 fik venstrebacken 18 minutter på banen, da FCK besejrede Haderslev-klubben med 3-1 i Parken. Dame N'Doye blev dobbelt målscorer i det opgør.

Dom:
Et formstærkt SønderjyskE-mandskab på udebane er ikke nogen drømmemodstander for FC København her midt i et tætpakket program. Eller også er det lige præcis en drømmemodstander. Ud af 38 Superliga-kampe har FCK blot tabt en enkelt gang til sønderjyderne.

Vi tror på, at Glen Riddersholm og co. nok skal drille de danske mestre i lørdagens kamp, men mon ikke, at FCK vinder til sidst? Vi tipper en smal 1-0-sejr til gæsterne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.