Optakt: FC København - Lyngby BK
2016-12-09 11:12

SæønderjyskE har et ganske solidt tag på FC Nordsjælland målt på de seneste opgør - men hvem tager sejren fredag aften i Haderslev?

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.15
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer:  Lars Christoffersen 
På TV: Canal 9
Twitter: #SJEFCN #sldk

Holdnyt:

SønderjyskE:
Holdet har spillet uafgjort tre kampe i træk og har dermed smidt point i jagten om top 6. Men klubben kan med endnu en uafgjort sikre sig jul på netop sjettepladsen. Omvendt er der bare tre point op til FC Midtjylland og Randers FC på den delte tredjeplads. 
Derfor er der naturligvis ganske vigtige point på spil i kampen, der på samme tid er træner Jakob Michelsens afskedskamp for klubben, inden han drager til svensk fodbold. Selv om der endnu ikke er nogen endelig afklaring på, hvem der tager over, bør der ikke være nogen motivationsproblemer for spillerne i forhold til at give succes-træneren en god afsked.
Ingen ny skader i truppen

FC Nordsjælland:
FC Nordsjælland havde i den seneste spillerunde en gylden mulighed for at spille sig helt tæt på top 6 efter kun et nederlag i 10 kampe. Men bundholdet fra OB ville det anderledes og vandt med 1-0 på Right to Dream Park, hvilket fik hullet op til SønderjyskE på sjettepladsen til at blive på fem point. Det teknisk spillende mandskab med Ingvartsen, Marcondes og Asante som nogle af de bærende kræfter har vist, at de kan spille lige op med de fleste i ligaen, når de 90 minutter bliver uden de personlige udfald, der engang i mellem rammer ligaens klart yngste startopstilling. 
I forsvaret skal der findes en erstatning for Pascal Gregor, der tager plads i karantæne-boksen.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
FC Nordsjælland: Pascal Gregor

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-2-3-1): Fernandes - Pedersen, Kanstrup, Luijckx, Dal Hende - Kroon, Rømer, Drachmann, Madsen, Absalonsen - Uhre

FC Nordsjælland  (4-4-2): Groothuizen - Lund, Maxsø, Skovgaard, Pedersen - Lobotka, Nelsson, Marcondes - Asante, Ingvartsen, Donyoh

Profilen:
Da SønderjyskE vandt sølv i den seneste sæson var det med en Johan Absalonsen som en konstant trussel i offensiven. Hele 12 gange var han på pletten som målscorer og bidragede også med fem assists. I dette efterår har Absalonsen blot bidraget med to scoringer men er allerede noteret for fem assist. Han har netop været ude med en skade, men vendte tilbage med en scoring mod Silkeborg i den seneste spillerunde - måske der venter endnu mere. Siden 2008/09 er flere end 25 procent af Johan Absalonsens 31 Superliga-scoringer nemlig sat ind mod FC Nordsjælland - otte styks.

Vidste du, at...:
SønderjyskE har vundet de seneste fire Superliga-slag mod FC Nordsjælland - tre af dem endda spillet i Farum. Og så er der værd at notere, at ingen af de seneste 10 kampe er sluttet uafgjort - syv sejre til SøndejyskE og tre til FCN. Der er scoret mindst to mål i de seneste 10 indbyrdes opgør - og i otte af slagsen er der oven i købet mindst scoret tre kasser. 

Dom:
Hjemmeholdet vil forsøge at kyse de teknisk dygtig men unge spillere fra FCN med en god gang fysisk fodbold, og det kan meget vel gå hen og lykkes. FC Nordsjælland har det bedst, hvis der er plads og rum til at lade bolden gøre arbejdet. Der er 10 lyseblå markspillere fra SønderjyskE, der vil gøre meget for at ødelægge den mulighed. SønderjyskE vinder på fysikken, men holder ikke FC Nordsjælland fra at score.  2-1 til SønderjyskE.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO