• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: SønderjyskE - Hobro IK

Begge hold tabte i den seneste runde og trænger til tre point i ligaens nederste halvdel. Hvem vinder lørdag i Haderslev?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer:  Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV 3 Sport
Hashtag: #sjehob

Holdnyt:
SønderjyskE:

SønderjyskE var foran 1-0 i Parken, men måtte tage fra København med et 3-2-nederlag, da FCK strammede skruen. Det efterlader SønderjyskE med bare tre uafgjorte og syv nederlag i de seneste 10 Superliga-udekampe, hvilket sagtens kan kategoriseres som en udebane-krise. 

På eget græs er det i denne sæson dog blevet til to sejre i tre forsøg, så forhåbningerne er store i forhold til lørdagens besøg af ligaens bundhold. 

Efter nederlaget i Parken udtalte Marc Pedersen sig kritisk omkring nederlaget i vendinger, der meget vel kunne gå i retning af en kritik af kampens dommer, Jakob Kehlet. De udtalelser er nu blevet til en mulig sag i Fodboldens Disciplinærinstans, der senere på ugen vil tage stilling til, om Marc Pedersen skal en tur i karantæne-boksen.

Mads Hvilsom er eneste registrerede skadede spiller i SønderjyskE, der derfor kan stille i en stærk opstilling lørdag på trods af karantæne til Eggert Jónsson

Hobro IK:
Nedturen fortsatte for Hobro IK i fredagens hjemmekamp mod AGF, der rejste til Aarhus med tre point og en 2-0-sejr. Dermed har Hobro nu lukket 17 mål ind i syv Superliga-kampe, og det er ikke til ret meget nytte, at Hobro både skabte chancer og kom til flere afslutninger end AGF i kampen. 

Det var andet nederlag i træk og sæsonens femte. Der står bare fire point på kontoen, og panderynkerne må efterhånden være ganske solide i og omkring Hobro.

Træner Allan Kuhn er irriteret over fejlene i begge ender af banen, men på trods af de 17 mål lukket ind (2,43 pr. kamp) afviser sportschef Jens Hammer, at holdet har brug for defensive forstærkninger til resten af efteråret. 

Julian Kristoffersen og Jacob Tjørnelund er fortsat ukampdygtige med skader.

Karantæner:
SønderjyskE: Eggert Jónsson
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-5-1): Mielitz - Gartenmann, Pedersen, Luijckx, Poulsen - Bah, Rømer, Frederiksen, Zimling, Absalonsen - Lieder

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Amankwah, Minor, Haarup - Mikkelsen, Brix-Damborg, Mistrati, Sabbi -  Fall, Kirkevold

Profilen:
Kees Luijckx imponerede i sæsonen 17/18 ved som midterforvarer at score hele syv mål i sæsonen. Hollænderen har allerede nettet to gange i sæsonen og er dermed atter blandt sit holds mest scorende spillere. Kun angriberen Mart Lieder har scoret lige så mange - indtil videre. 

Vidste du, at..:
SønderjyskE har aldrig tabt til Hobro IK i Superligaen, når kampene er spillet i Haderslev. Seks kampe er sluttet med fire hjemmesejre og to uafgjorte. 

Dommen:
På trods af nederlag til begge mandskaber i den seneste runde, ligger favoritværdigheden klart hos SønderjyskE, der med to sejre af tre mulige på eget græs igen har markeret Sydbank Park som en stærk hjemmebane. 
Med den skæve sæsonstart og de mange mål lukket ind runde for runde, er det næsten utænkeligt, at det ikke fylder en del i spillertruppens selvtillid. Det kommer til at kræve benhårdt arbejde fra Allan Kuhn at få holdet til at fungere som en stærk enhed, hvor de personlige fejl bliver elimineret. 

Sønderjyske kommer til at sætte pres på bundholdet og vinder endnu en hjemmesejr. 2-1 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus