Optakt: FC København - Lyngby BK
2017-04-21 11:36

Ingen af holdene har smagt på sejrens sødme i slutspillet - hvem vinder fredag aften i Haderslev.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.15
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Slutspil: Mesterskabsspil 
Dommer: Peter Munch Larsen
På TV: Canal 9
Hashtag: #sjelbk #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
SønderjyskE sluttede grundspillet af med tre sejre i træk og sikrede sig en plads i mesterskabsslutspillet. Men her har der ikke været meget positivt at skrive om. Tre nederlag i de tre første runder med en målscore på 3-9. 

Seneste hjemmekamp blev en trist forestilling, hvor FC Nordsjælland vendte 0-1 til en 4-1-sejr i Haderslev. Men SønderjyskE har fortsat alt at spille for, da der stadig blot er tre point op til FC Midtjylland på tredjepladsen.

I forhold til nederlaget i seneste runde er Nicolaj Madsen sendt i karantæne, mens Casper Olesen, Eggert Jonsson og Marc Pedersen er ude med skader. Sakari Mattila er blevet syg og er ligeledes ude af opgøret. Tvivlsom er Marcel Rømer, der først torsdag vendte tilbage til træningsbanen.

Lyngby BK:
Efter to nederlag i træk klarede Lyngby BK uafgjort hjemme mod FC Midtjylland i seneste runde og holder sig dermed fint inde i jagten på tredjepladsen, hvor der bare er to point op. Lyngby har vundet begge de to tidligere møder mod SønderjyskE i sæsonen, så klubben lurer på et hattrick.

Topscorer Jeppe Kjær er fortsat ude med skade.

Jeppe Brandrup er tilbage fra karantæne men bliver afløst i straffeboksen af Martin Ørnskov. 

Karantæne:
SønderjyskE: Nicolaj Madsen
Lyngby BK: Martin Ørnskov

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-1-4-1): Fernandes – Rodrigues, Kanstrup, Luijckx, Poulsen – Rømer – Jakobsen, Zinckernagel, Kløve, Absalonsen – Uhre

Lyngby BK (4-5-1): Hansen - Brandrup, Tauber, Sørensen, Lumb - Blume, Jonasson, Rygaard, Christjansen, Boysen - Odgaard

Profilen:
Jens Odgaard kom ind fra bænken og scorede det udlignende mål mod FC Midtjylland. Det bare 18-årige offensive talent, der har haft store europæiske klubber som følgere har nettet fo gange i foråret og suger masser brugbar erfaring til sig i Superligaen. Han er noteret for 10 kampe i sæsonen - to af dem fra start. Det er muligt, at Odgaard igen kommer til at starte på bænken, men det er værd at pudse brillerne, når han er på banen. Her er der tale om en ung spiller, der kan og vil meget med sin fodbold. 

Vidste du, at..:
Lyngby har vundet begge sæsonens kampe mod SønderjyskE uden at lukke mål ind. 

Dom:
Det må forventes, at SønderjyskE kommer ud for at slås for at komme på tavlen i slutspillet, og kan hjemmeholdet få overtaget på midten af banen, kan der være taget et stort skridt i retning af succes. For Lyngby er uden Martin Ørnskov som bølgebryder på midtbanen, hvilket gør vejen til succes længere og sværere.

Det kan blive en tæt og en lige kamp om sejren, men SønderjyskE trækker det længste strå i en målfattig kamp, der slutter med 1-0-sejr til hjemmeholdet. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO