• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Vendsyssel FF - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Vendsyssel har brug for point til at ruste sig til nedrykningskampen, og FC Nordsjælland skal vinde for at drømme om top 6 - hvem tager skalpen i Hjørring?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Nord Energi Arena
Dommer: Morten Krogh
På TV: Viaplay
Hashtag: #venfcn #sldk

Holdnyt:
Vendsyssel FF
Det handler om overlevelse for Vendsyssel, så alle point er voldsomt vigtige, inden gruppespillet bliver næste skridt i retning af at nå målsætningen om fortsat at være i landets bedste række efter sommerpausen.

Og godt nok er det ikke blevet til sejr overhovedet i forårets fem kampe, men omvendt er de tre seneste kampe sluttet uafgjort og har dermed spyttet point i kassen. 

Og point bliver der i den grad brug for fremadrettet, for ligegyldigt hvilken pulje Vendsyssel vil havne i, vil der være meget lang op til at kunne vriste sig fri af de nervepirrende playoff-kampe om at undgå nedrykning. 

Mikkel Frankoch, Emmanuel Ogude, Mads B. Mikkelsen og Sebastian Czajkowski er alle ude af truppen til kampen mod FC Nordsjælland, hvor det kun er oplyst, at sidstnævnte er skadet til kampen.

FC Nordsjælland:
Efter point mod både FC Midtjylland og senest FC København har FC Nordsjælland holdt drømmen om top 6 i live. Kravet er dog en sejr i Hjørring og så ellers sætte sin lid til at enten Randers, Brøndby eller Esbjerg ikke vinder. Men her stopper det ikke, for selv om FC Nordsjælland med en sejr overhalede en af de førnævnte modstandere i tabellen, ligger AaB og truer bagfra. For hvis AaB vinder en sejr, der er to mål større end FC Nordsjællands, vil AaB slutte over FCN.

Et enkelt point kan også være nok, hvis Randers FC taber til OB og AaB ikke vinder sin kamp mod AGF. Men al den spekulation må og kan FCN-spillerne ikke bruge tid på - det handler om at hente sejren og så ellers se, hvad det rækker til.

FC Nordsjælland har scoret 13 kasser i forårets fem kampe og er ubesejret i foråret, så selvtilliden bør ikke fejle det mindste. 

Karantæner:
Vendsyssel FF: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vendsyssel FF (3-5-2): Tørnes - Juel Andersen, Fischer, Kaltoft - Roerslev, Opondo, Junior, Steinmann, Henriksen -  Konaté, Thorsteinsson

FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen - Bartolec, Nelsson, Jenssen, Pedersen - Rygaard, Kofod Andersen, Damsgaard - Skov Olsen, Donyoh, Rasmussen

Profilen:
Topscorer Andreas Skov Olsen har nettet i alle af forårets fem kampe og står noteret for hele syv af FC Nordsjællands 13 mål. Men kigger man ud over målmageren, er det altså også værd at holde et øje på norske Mathias Rasmussen, der gang på gang skaber uhyre meget uro i omkring modstandernes forsvar. Hurtige fødder, modet og evnerne til at udfordre og et skarp blik for spillet. Mathias Rasmussen mangler endnu målene - men de kan meget vel ligge lige om hjørnet.  

Vidste du, at..
FC Nordsjælland har kun hentet 11 point i 12 udekampe og står blot noteret for to sejre. Til gengæld er Vendsyssel et af de tre hold, der ligger under et snit på et mål pr kamp i sæsonen. Kun de to bund-kolleger fra Hobro og Vejle lider samme skæbne. 

Dom:
Kan de unge FCN-spillere står for presset på en ikke alt for nem udebane i Hjørring? De har ikke indtil videre ladet sig mærke af noget pres, når modstanderne har været "de store" fra klassen, men i denne kamp vil FCN være klare favoritter til sejren, og der er på samme tidspunkt millioner til forskel i klubbens økonomi i forhold til om det bliver en placering i top 6 eller ej.

FC Nordsjælland bør dog kunne opretholde et tempo og en kvalitet, der er høj nok til at "gøre arbejdet færdigt" i Hjørring og så ellers afvente resultaterne fra de andre kampe. FC Nordsjælland vinder 2-1 over Vendsyssel. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus