Optakt: SønderjyskE - FC København
2017-05-22 09:14

Første opgør i to playoff-kampe om at gå helt fri af nedrykning. Taberen skal op mod nummer tre fra 1. division.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Slutspil: Playoff - Superliga
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vffagf #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
Viborg FF klarede AC Horsens ved at begrænse nederlaget i den seneste kamp til 1-0 efter at have vundet det første playoff-opgør med klare 3-0. Det ændrer dog ikke på, at Viborg kun har en sejr i de seneste fire kampe, hvilket understreger, at formen ikke helt har været på toppen i de seneste uger. 

Men playoff er en speciel størrelse, der handler om mere end blot dagsformen, for hvem har køligheden og smider nerverne først?

Alexander Jakobsen måtte udgå med en skadet skulder i kampe mod AC Horsens, men midtbanespilleren er klar til mandagskampen.

Til gengæld bliver det ikke mere Christian Keller i Viborg. Veteranen blev skiftet på banen i stedet for Alexander Jakobsen men måtte selv lade sig udskifte med en lægskade, der formentlig sætter punktum for den karriere, der under alle omstændigheder indstilles efter sæsonen. 

Men mandag kan hjemmeholdet glæde sig over et tæt pakket stadion, da sponsorer har "købt kampen" og inviterer alle Viborg-fans gratis til fodbold for at sikre den maksimale opbakning i den voldsomt vigtige kamp. 

AGF:
AGF nedlagde Esbjerg fB 3-1 i en højdramatisk playoff-kamp efter 0-0 i det første opgør. Sejren betyder, at AGF i de seneste fem kampe har præsteret fire sejre og en uafgjort - og kun lukket et mål ind. 

Moralen er styrket og troen vokset i AGF-truppen, der nu sigter efter at gøre arbejdet færdigt mod Viborg FF. 

Højre back Dino Mikanovic måtte udgå mod Esbjerg fB efter at være blevet ramt i hovedet - men er blevet en mindre hjernerystelse kvit og er udtaget til kampen. Til gengæld må AGF undvære islandske Sverrisson, der scorede til 2-1 og har været en vigtig midtbane-kraft i de seneste kampe. Karantæne er årsagen. 

Jesper Juelsgaard tilbage fra karantæne, og så er spørgsmålet, hvordan træner Glen Riddersholm fordeler pladserne - for sammenlignet med masser af kampe gennem sæsonen har træneren nu rent faktisk flere valgmuligheder til den bageste kæde.

Karantæne:
Viborg FF: Ingen
AGF: Björn Daniel Sverrisson

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-1-4-1): Viitala – Pallesen, Moberg, Reese, Thorsen - Kamper, Jakobsen, Grønning, Frederiksen - Deblé, Curth

AGF (4-4-2): Jovanovic – Mikanovic, Juel-Nielsen, Juelsgaard, Stage – Spelmann, Amini, Pedersen, Bjarnason – Rasmussen, Junker

Profilen:
Jeppe Curth har historisk set haft det ganske glimrende mod AGF. Scorer han mandag vil det blive hans Superliga-mål nummer 10 mod AGF. De seks scoringer er kommet som AaB-spiller, mens Curth i de seneste to sæsoner som Viborg-spiller har nettet mod AGF tre gange. 

Vidste du, at..:
Det højeste tilskuertal i Viborg til en kamp mod AGF er på 7.763. Det ligger tilbage til 2003, hvor Viborg FF med Christian Keller på banen i samtlige 90 minutter spillede 0-0 mod gæsterne fra Aarhus.
Om den rekord bliver slået vil vise sig mandag aften men det gratis tilbag for hjemmeholdets fans og en billetordning for AGF's til 50 kroner stykket, skal nok sikre mange mennesker på stadion, der kan huse lige knap 10.000 tilskuere.  I hvert fald er det ventet, at omkring 1.500 AGF-fans vil være klar til at udfordre hjemmeholdets fans i sangstyrke.

Dom:
Viborg gjorde kort proces med AC Horsens i den første  playoff-hjemmekamp, men så let kommer det næppe til at gå mod formstærke AGF. Hjemmeholdet skal forsøge at udnytte de hurtige fødder hos Serge Deblé og tro på Jeppe Curths målnæse i feltet efter at have vundet. 

At AGF kommer og har indlæg til "Duncan" med en som del af taktikken, er Viborg naturligvis klar over, men netop de høje bolde og mange indlæg fik Viborg-forsvaret lov til at øve sig fint på senest mod AC Horsens.

AGF kommer naturligvis for at score et vigtigt udebane-mål, men forvent ingen oversatsede beslutninger.

For begge handler det om en vis portion tålmodighed, hvor taktikkerne hos modstanderen næppe kommer til at overraske. Forvent ingen målfest - dog tror vi på mål. Det ender 1-1 i Viborg. 

Tidligere indbyrdes kampe og form:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO