Optakt: Randers FC - SønderjysKE
2016-02-28 09:50

Viborg FF har en skrækkelig statistik mod FC Nordsjælland - ændrer det sig på søndag?

Kampfakta: 
Spillested: Energi Viborg Arena, Viborg
Dommer: Anders Poulsen
Kampstart: Søndag klokken 13.00
På tv: Eurosport Danmark
Twitter: #vfffcn #sldk 
 
Holdnyt:
Viborg FF:
Viborg har blandt andet brugt forberedelserne siden efteråret på at få endnu mere styr på formationen og gjort både omstillinger og det opbyggende spil gjort skarpere. I generalprøven mod Brøndby var der absolut opløftende elementer hos et solidt fightende Viborg-hold, der dog kom til kort, da modstanderen satte tempoet i vejret. 

Den defensive kæde er på plads og virker klar - det samme gælder midtbanen med Lukas Lerager og Jeppe Grønning som centrale arbejdsmænd. I offensiven er håbet fortsat, at Serge Deblé for alvor kan sætte sig igennem og at humørspilleren Osama Akharraz bevarer smilet - og så bliver det spændende at se, hvad Mikkel Vestergaard kommer til at bidrage med. 

Viborgs afstand til bunden er på 11 point inden premieren, så det ligner et "gratis" forår, hvor en del energi kan bruges på hele tiden at justere. Serge Deblé er tvivlsom til kampen, hvor Viborg er uden forsvarsklippen Jeroen Veldmate, der er skadet. 

FC Nordsjælland:
Det klare spørgsmål inden foråret er, hvorvidt FC Nordsjælland kan løfte arven efter Bruninho, der efter sine ni efterårsscoringer blev solgt til kinesisk fodbold. Kasper Hjulmand og Tobias Mikkelsen er tilbage i Farum-klubben, hvilket på begge sider af kridtstregerne ligner klare forstærkninger.

Testkampene har vist ganske opløftende tendenser i både defensiv og offensiv, men som det ofte har været med FC Nordsjællands mange unge spillere, er der garantien svær at give forud for et forår, hvor ambitionen for de 15 kampe formentlig er at spille sig frem i top 6 - men hvor den realistiske plan nærmere kan hedde top 8.

FC Nordsjælland er svækket til forårspremieren, da både Martin Vingaard og Patrick Mtiliga er ude med karantæne - sidstnævnte er oven i købet skadet og først klar til at spille i midten af marts.
 

 
Karantæne:
Viborg FF: Ingen
FC Nordsjælland: Martin Vingaard og Patrick Mtiliga
 
Bud på startopstillinger:
Viborg FF:

Viborg FF (4-4-2): Jensen  - Pallesen, Rask, Reese, Thorsen - Kamper, Grønning, Lerager, Akharraz  - Curth, Deblé 
 
FC Nordsjælland: 

FC Nordsjælland (4-3-3): Jensen - Rodrígues, Gregor, Maxsø, Pedersen - Thórarinsson, Lobotka, Marcondes - Moberg-Karlsson, Mor, Mikkelsen.

 

Profilen:
Tobias Mikkelsen kommer med erfaring, fortsat skarpe driblinger og et fint blik for spillet. Han kan blive spilleren, der kan udfordre og på dagen afgøre kampe på egen hånd. Det bliver spændende at se, hvordan comeback-kampen i Superligaen forløber.
 
Vidste du, at...:
FC Nordsjælland traditionelt har mere end godt styr på Viborg , der ikke har vundet en af de seneste 10 opgør mod Farum-mandskabet. Statistikken 0 sejre, 1 uafgjort og ni nederlag. Seneste Viborg-sejr ligger tilbage i 2006, hvor Mikkel Rask (1) og José Mota  (2) scorede i en 3-1-sejr. 

Dom:

Det kan meget vel blive en kamp,. hvor begge hold kommer langsomt ud af starthullerne for at få følingen med niveauet. Slaget kommer til at stå på midtbanen, hvor meget af spillet kan ende, mens begge holds giftpile i kontraangrebene kan skabe chancerne. Troen er, at begge hold rammer plet en enkelt gang og at opgøret ender med 1-1'er

Statistik:

 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO