2016-12-12 10:30

To bundhold mødes mandag aften i Viborg. Hvem græder til sidst?

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Energi Viborg Arena
Dommer: Jakob Kehlet
På tv: TV3 Sport 1
Hashtag: #fckrfc #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
Der er pres på Johnny Mølbys mandskab inden mandagens kamp mod OB. Ganske vist vandt Viborg sin seneste kamp mod AC Horsens, men tabellen fortæller stadig om et mandskab, der kun har scoret 22 mål i 20 kampe – og som har lukket 35 kasser ind. Klubben må overvintre på sidstepladsen, hvis det ikke bliver til en sejr.

OB:
Efter sejren over FC Nordsjælland har OB hentet seks point i de seneste fire kampe, men klubben er stadig i en skidt situation, der kan ende med nedrykning. Derfor er en sejr i udekampen mod Viborg nærmest et krav, selvom målscoreren fra FCN-kampen Rasmus Festersen er i karantæne. Derfor tyder det på en angrebsduo med Rasmus Jönsson og Anders K. Jacobsen mandag aften. Ifølge Fyens Stiftstidende døjer Joan Simun Edmundsson med sygdom. Det betyder, at Mathias Thrane kan få chancen på højrekanten. 

Desuden ser det ud til, at Oliver Lund får genvalg i midterforsvaret ved siden af Jeppe Tverskov, mens Jacob Barrett atter holder Joao Pereira ude i kampen om en plads som venstre back. 

Karantæne:
Viborg FF: Ingen
OB: Rasmus Festersen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-4-2): Friis Jensen – Pallesen, Rask, Reese, Thorsen – Park, Keller, Grønning, Frederiksen – Deblé, Sivebæk
OB (4-4-2): Grytebust – Desler, Tverskov, Lund, Barrett Laursen – Edmundsson, Thomasen, El Makrini, Greve – Jacobsen, Jönsson

Vidste du, at...:
Viborg FF har ikke vundet på hjemmebane over OB siden oktober 2004. Dengang vandt Viborg 1-0 på mål af Christian Keller, der også er at finde i klubben i 2016. 

Profilen:
Mikkel Rask spiller muligvis sin afskedskamp for Viborg FF. Forsvarsspilleren har kontraktudløb til nytår, og da parterne endnu ikke har forlænget, kan det meget vel være hans sidste optræden i grønt.

Dom:
Det kunne godt blive en tæt kamp. Begge mandskaber har haft svært ved at score mål i denne sæson. Både Viborg og OB fik en tiltrængt sejr i sidste spillerunde, og ingen af holdene er interesseret i at følge op på dette med et nederlag. Derfor byder vi på uafgjort. 1-1.

Form, tabel, indbyrdes kampe:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO