• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optimismen spirer i SIF: Eksperter spekulerer i ting - vi arbejder med dem

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Silkeborg-træner Kent Nielsen føler, at det er optimisme i truppen, selv om man ligger sidst før de sidste par runder af grundspillet. Og spekulation gider han slet ikke deltage i.

Af Kenneth Jensen

Når Superligaen vender tilbage den 28. maj, bliver det med drama med det samme, for hold finder ud af, om de skal med i mesterskabsspillet, og så skal sidstepladsen i grundspillet også findes.

Den plads ligger Silkeborg IF på for tiden, og ender man der, når grundspillet slutter, er man tæt på at rykke ud, fordi der ganske enkelt er mange point at hente på grundspillets nummer 11 med bare seks kampe igen. I den aktuelle stilling vil det være 11 point. Du kan læse mere om slutspilsoverblikket her.

I Silkeborg holder Kent Nielsen udelukkende fokus på næste kamp.

- Når vi forberer os, er der jo ting, vi har en vis indflydelse på. Det er vores egne to kampe, hvor vi skal forsøge at gøre det godt, men det er ikke sikkert, det er godt nok. Så kunsten er - og det er det samme, hvis du spørger Midtjylland, om de ikke er blevet mestre, fordi de har et stort forspring - at man arbejder hårdt på ikke at lade sig forblænde og ikke bruge energi på ting, man ikke selv er herrer over, siger Silkeborg-træner Kent Nielsen til Tipsbladet.dk og slår fast:

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

- Derfor er der kun energi på, hvordan vi kan slå Nordsjælland. Sådan vil svaret altid være. Vi vidste med os selv, da vi slog AGF, at vi kan også vinde de to sidste. Det er vores vej til at få det bedst mulige resultat. Dig og de her eksperter og kommentatorer spekulerer i ting - vi arbejder med ting.

Superliga-holdet spiller en testkamp mod Vejle i weekenden, inden man fredag den 29. maj får besøg af FC Nordsjælland. Den efterfølgende weekend venter et opgør mod SønderjyskE på udebane.

Silkeborg er en af de få klubber i dansk fodbolds bedste række, der ikke har hjemsendt spillerne, og Kent Nielsen tror, det ender med at blive en fordel - også selv om det udefra set er sværere at skabe spillet. Det burde være nemmere at forsvare end at forsøge at skabe, når man ikke har haft mange trænignsdage. Kent Nielsen er dog ikke enig.

- Al træning er i små grupper, og i 98 procent af tilfældene har det været med pasninger. Det er det, vi er gode til. Den defensive del har vi ikke kunnet træne med så få spillere ad gangen.

Læs også:Coronapausen har hjulpet på skadessituationen i Silkeborg

- Jeg har det lidt sådan: Der er også fraser i fodbold, og jeg kan huske, da vi blev mester med AaB, hvor jeg hele tiden blev spurgt til, at det nemmeste jo er at score på standardsituationer, men i AaB havde vi ikke scoret på 127 hjørnespark i træk. For AaB var det ikke nemmere, for det var holdet ikke til.

- Og for Silkeborg er det ikke nemmere at stille sig ned. Ikke med dem, vi har. Det havde vi gjort, hvis vi troede på det. Vi har allerede spillet tre gange 30 minutter i en intern testkamp, og det så godt ud. Det er nogenlunde på plads, siger han.

For SIF er der en boblende optimisme, der kommer af, at holdet før coronapausen spillede uafgjort med FCK og OB og først tabte efter straffesparkskonkurrence til AC Horsens, inden man lukkede af med en sejr over AGF.

- Vi er afklarede med, at der gik mange mål ind i starten af sæsonen. Der har været forholdsvis solidt forsvarsspil, da vi rundede anden halvdel af sæsonen, og i de seneste 11 Superliga-kampe har været målscore været 10-15. For et bundhold er det hæderligt. Vi har forståelse for, at der blev lukket ned, men vi var ærgerlige over det, for selv om vi tabte til AaB, spillede vi gode kampe efterfølgende. 

- Vi er nået til et niveau og en styrke, hvor vi udfordrede dem, der er formodes at være stærkere. Vi har trænet godt i pausen, og at kunne komme her hver dag har været godt for spillerne. Der er tro på, at vi godt kan det her. Alle andre ser måske anderledes på det, og det har jeg forståelse for, men der er internt en stro tro på, at vi har styrken. Nu skal vi ud og prøve at forsøge at komme tilbage niveauet fra før pausen, siger Kent Nielsen.

Pausen har tjent SIF vel i forhold til skader, da man nu har de langtidsskadede spillere Gustav Dahl og Shkodran Maholli tilbage. Dermed er kun Magnus Mattsson og Milan Massop ude med længerevarende skader.

Læs også:Silkeborg klar til coronaprøver: 41 personer skal testes

Læs også:Har ikke spillet i to år: SIF-back er klar igen

Læs også:Silkeborg-spillers skifte stoppet af corona: Det var mere eller mindre på plads

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus