• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Overraskelse: SønderjyskE henter Danny Amankwaa

Overraskelse: SønderjyskE henter Danny Amankwaa
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den tidligere FCK-spiller Danny Amankwaa vender hjem til dansk fodbold. Han skifter til SønderjyskE.

Af Ole Hoffskov

SønderjyskE henter den tidligere FCK-spiller Danny Amankwaa hjem til dansk fodbold efter et skuffende ophold i Hearts. Haderslev-klubben oplyser, at Amankwaa har underskrevet en et-årig aftale.

Den 24-årige offensivspiller forlod FC København for et år siden, men 2018 bød ikke på ret meget spilletid i Skotland, og nu skal Amankwaa altså forsøge at kickstarte karrieren under hjemlige himmelstrøg.

- Amankwaa har været et kæmpe talent, der har spillet masser af kampe for den bedste klub herhjemme, men det lykkedes ikke helt at bryde igennem i udlandet. Han har haft nogle bump undervejs med skader og manglende spilletid, men nu skal vi have ham i gang igen, og hvis han kan finde tilbage til det, han tidligere har vist, så bliver det voldsomt, siger sportschef Hans Jørgen Haysen og tilføjer:

- Vi er sultne som klub, men Amankwaa kommer også hjem til Danmark og er lige så sulten. Nu skal det hele kickstartes, og vi ser meget frem til at få det bedste frem i ham igen. I første omgang er kontrakten på et år, men hvis det går godt i foråret, er begge parter indstillet på, at vi hurtigt sætter vi os ned igen og kigger på en længere aftale, siger Haysen, der beskriver Danny Amankwaa som en powerspiller med fart og gennembrudsstyrke, og han har den fordel, at han kan spille på begge kanter og som angriber.

Den tidligere FCK-spiller glæder sig til at trække i den lyseblå trøje.

- SønderjyskE var den klub, der ville mig mest, og jeg havde nogle gode samtaler med Glen Riddersholm, og jeg tror, det bliver et godt samarbejde. Min form er rigtig god, selv om jeg ikke har spillet så meget, men jeg har spillet træningskampe og føler mig skarp og har også kun haft en uges pause, siger Danny Amankwaa.

Danny Amankwaa får nummer 7 i SønderjyskE. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.