• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Patrick Olsen tager ansvar i Helsingør: Har prøvet noget, de andre ikke har

Patrick Olsen tager ansvar i Helsingør: Har prøvet noget, de andre ikke har
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Midtbanespiller Patrick Olsen nyder at være tilbage i dansk fodbold, hvor han har fået kontrakt med FC Helsingør. Han har savnet at spille fodbold og være vigtig på et hold.

Af Kenneth Jensen

Talentet har der aldrig været tvivl om, men den 23-årige midtbanespiller Patrick Olsen har af den ene eller den anden årsag ikke haft muligheden for at vise det. Ikke ofte nok i hvert fald, og det var også den primære årsag til, at den tidligere Inter-, Sarpsborg-, Lens og Grasshoppers-spiller i september valgte at vende hjem til Danmark.

For han lægger ikke skjul på, at han gerne ville være blevet udlandet, hvor han elsker at bo og leve, men fodboldkarrieren dikterede det anderledes, hvis han ville fodboldsspillet først og fremmest og før alt andet. Og det ville han.

Og derfor er det en mand, der med nogle ret store klubber på cv'et, der løber på den centrale midtbane i Helsingør, hvor han skal være motor og en person, som de mindre erfarne spillere kan læne sig op ad, når der er behov for det. En rolle, som Olsen har taget til sig.

-Det er klart, at det er noget andet, når man har været i udlandet for at spille. Det giver bare noget andet og noget hår på brystet og nogle opleveler, man ikke får i Danmark. I de hårde tider her kan jeg sige, at jeg har prøvet noget, der er værre, siger den danske midtbanespiller til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jeg har prøvet nogle ting, som de andre ikke har, og der skal jeg ind og bidrage personligt med det, jeg kan, og hjælpe dem, når det bliver hårdt og svært, siger han.

Patrick Olsen var et af dansk fodbolds største talenter, da han kom frem i Brøndby, og det fik den italienske klub Inter til at hente ham i august 2012. Olsen var fast mand på Thomas Franks populære U17-hold, men det lykkedes ikke at bryde igennem i den italienske topklub.

I stedet er det altså i Helsingør, han nu slår sine folder og kæmper for det store gennembrud, og han oplever i Helsingør noget, som han måske har savnet i andre klubber: Tillid og et trænerteam, som inspirerer.

- Det er dejligt endelig at mærke tillid fra en træner. Man føler, man kommer med noget til holdet, når man ikke er inde og ude hele tiden eller sidder på bænken fem kampe i streg for aldrig at komme ind. Det har givet mig et kæmpe løft, og jeg har fået selvtilliden tilbage. Og kampe i benene. Christian Lønstrup lærer mig meget, og han er virkelig god til at pumpe selvtillid i kroppen på mig - det manglede jeg.

- Jeg er ikke blevet en dårligere spiller af at have været i udlandet, men jeg har manglet selvtilliden og alle de der ting, når man ikke har selvtillid. Jeg kunne helt ærligt ikke være havnet et bedre sted end Helsingør, hvor Lønstrup og (Brian) Gellert er to gutter, der giver en masse til unge spillere.

- Mange af de spillere, der er i Helsingør, er talenter, der ikke slog igennem i første omgang og derfor er blevet sat lidt tilbage. Der synes jeg, at vi er heldige, at vi er landet hos Lønstrup og Gellert, for man kan se, at mange vokser med tiden. Se bare på Mikkel Aaquist. Et klassisk eksempel. Han udviklede sig helt sindssygt her, siger Patrick Olsen.

Selv har midtbanespilleren intet problem med, at han nu spiller i en lille Superliga-klub, der har rækkens midste budget og i weekenden spillede en hjemmekamp i Farum for 568 tilskuere.

- Det er lidt ligegyldigt, om der var 500 eller 1.000 på stadion. Det er selvfølgelig klart, at det er sjovere at spille for 30.000 tilskuere, men jeg kom tilbage for at spille fodbold, og det gør jeg i Helsingør. Så håber jeg en dag, at jeg kan komme til udlandet eller til en større klub.

Indtil videre er det blevet til 12 Superliga-kampe for Patrick Olsen, der er på kontrakt frem til sommeren 2020. Han fik i 2012 tre Superliga-kampe for Brøndby.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus