• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Politiet bremset af corona i AGF-efterforskning

Foto: Getty Images

Østjyllands Politi kan ikke komme videre med efterforskningen af hvordan 22.175 tilskuere fik lov til at komme på Ceres Park i efterårets kamp mellem AGF og Silkeborg IF, skriver Eb.dk

Af Torsten Kjems Hansen

Da AGF i efteråret tabte med 3-4 til Silkeborg IF skete det foran 22.175 tilskuere, hvilket er stadion-rekord. 

De mange tilskuere var strømmet til kampen på grund af gratis adgang til hvad der skulle have været en stor fodboldfest - men tilskuerne var så mange, at den omkring-liggende løbebane på Ceres Park måtte tages i brug som ståpladser. 

De 22.175 tilskuere skabte da også siden rynkede bryn, da kapaciteten på Ceres Park kun lyder på 19.433 tilskuere, hvilket først fik brandmyndighederne og siden Østjyllands Politi til at se nærmere på forholdene og på, hvordan så mange mennesker fik adgang. 

Læs også:Endnu en klub: AGF suspenderer forventningerne til årets resultat

Men Østjyllands Politi er løbet ind i problemer omkring efterforskningen.

- Sagen er fortsat under efterforskning. Vi mangler nogle afhøringer, som vi pt., på grund af corona-situationen, ikke har mulighed for at gennemføre, oplyser kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager i en mail til eb.dk.

I minutterne efter kampen forklarede AGF-direktør Jacob Nielsen dengang, at han ikke så noget problem i de mange tilskuere, da Ceres Park i forhold til koncerter og andre arrangementer er godkendt til et langt højere antal mennesker. 

Læs også:Brøndby IF til fans: Bak op om klubben og vores partnere

Sagen er blot, at de mange tilskuere til fodboldkampen skabte problemer i forhold til brand- og flugtveje på tribune-trapperne med en kapacitets-overskridelse på næsten 3.000 mennesker. 

- Vi har kun tal fra journalister og medier, så vi er ved at undersøge sagen nærmere, sagde Johnny Damgård, beredskabsinspektør hos Østjyllands Brandvæsen efter kampen. 

Udenfor stadion var der oven i købet et par hundrede mennesker, der ikke fik lov til at komme ind. Til gengæld blev de plejet med øl og mulighed for at følge syv-måls-kampen fra en storskærm.

Læs også:Norsk minister sår tvivl om fodboldstart: Vil ikke taget håbet fra nogen, men

Læs også:Ekspert foreslår kæmpe regelændring: Det vil give flere mål

Læs også:FC Midtjylland-ikon vil gå trænervejen

Superliga

Mere Superliga

Fokus