• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Politisk flertal er klar med millioner til nyt AGF-stadion

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er politisk opbakning til at afsætte penge til udvikling af området omkring Ceres Park, viser rundspørge.

Af /ritzau/

Landets næststørste by ser ud til at være et skridt nærmere et nyt fodboldstadion.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) har foreslået, at Aarhus Kommune i 2024 afsætter 250 millioner kroner til udviklingen af Kongelunden, der er det område, hvor AGF's hjemmebane, Ceres Park, har hjemme.

Der er ikke lavet en politisk aftale om den kommunale støtte til projektet, men en rundspørge foretaget af Århus Stiftstidende viser, at der er politisk opbakning til borgmesterens forslag om at skyde en kvart milliard i området.

Det er umiddelbart godt nyt for AGF. Superligaklubbens ledelse har i flere år skreget på, at Ceres Park, som er kommunalt ejet, byttes ud med et nyt stadion på samme grund.

Klubben har blandt andet ønsket, at løbebanen fjernes for at forbedre stemningen, og at alt fra toiletter til omklædningsrum og sponsorfaciliteter er på et tidssvarende niveau.

Sidste år tilkendegav Salling Fondene og Henrik Lind fra Lind Invest, at de hver især er villig til at donere 250 millioner kroner til udviklingen af området, hvor også Ceres Arena, Jydsk Væddeløbsbane og Aarhus Cyklebane og Tivoli Friheden ligger.

Med politisk opbakning vil der altså kunne afsættes 750 millioner kroner til udvikling af Kongelunden.

I sidste uge skrev Århus Stiftstidende, at et nyt fodboldstadion for enden af Stadion Allé kan stå klar i 2026.

Ceres Park - eller Aarhus Stadion om man vil - blev senest renoveret i 2001. I dag er der plads til 19.433 tilskuere, når stadionet benyttes til fodboldkampe.

/ritzau/

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.